Dolar 32,5689
Euro 34,8836
Altın 2.438,88
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

En İyi Logo Tasarım Programı ve Programları

En İyi Logo Tasarım Programı ve Programları
A+
A-

En İyi Logo Tasarım Programı

Dünyada önde gelen firmaların ya da markaların en dikkat çeken özellikleri hiç şüphesiz logoları olmaktadır. Bir ürünün ön plana çıkmasındaki ilk şart olarak logo gelirken ayrıca kurumsallaşmanın da göstergesi olmaktadır. Siz McDonald’s, Apple, Adidas, Twitter, Mercedes, Turkish Airlines ya da dünyada ön planda olan ve küresel bir pazara sahip firma ya da ürünün logosunun olmadığını gördünüz mü? Birçok Türk firmasının ve markasının küresel ölçekte ön plana çıkamamasının ve işe başlarken yaptıkları en büyük ve ilk hata logo çalışmasına fazla önem göstermemek olmakta bu da işin geleceği açısından önemli bir hatadır. Küreselleşen dünya ve ticarette logo olmazsa olmazlardandır. Birçok firma logo tasarımları için uzman istihdam ederken birçoğu da bu işte uzmanlaşmış kurumsal firmaları tercih etmektedir. Neyse ki,  istihdam ve kurumsal firma tercihleri bütçenizin ötesindeyse, fiyatın bir kısmı için bunu yapmanıza yardımcı olabilecek birçok yazılım ve program mevcuttur. Bu çalışmamızda en iyi logo tasarım programı hangileridir sizler için bunları araştırdık.

Logo Tasarımı Nasıl Yapılır?

Logo Tasarımı Nasıl Yapılır?

Logo tasarımı hakkında öncelikli konumuz nasıl yapıldığıdır çünkü logonuz firmanızın ve markanızın kimliğidir. Bu açıdan şirketinizin kurumsal logosu, firma ortaklarının ve müşterilerin firma hakkındaki ilk düşüncelerini ortaya koymaktadır. İyi ve başarılı bir logo, marka ve müşteri arasında bir bağ kurabilirken kurumsal bir kimliğin de oluşmasını sağlayıp yerleşik profesyonel bir hal almasını sağlar.

Bu noktada logonuzun tasarımı yapılırken vermek istediğiniz mesajı netleştirmenizin yanında, piyasadaki rakiplerinizin logolarını incelemeniz başlangıç aşaması olacaktır. Şirketiniz hakkında ne iletmek istediğinize karar verin. Ayırıcı bir kimliği var mı; yani ciddi mi yoksa neşeli mi? Rekabette sizi eşsiz kılan nedir? Ulaşmak istediğiniz hedef kitlenin özellikleri neler? Bu faktörler genel tasarım ve tekrar tasarımda önemli bir rol oynamalıdır. Logonuzun tasarımı aşamasında renklere de çok dikkat etmeniz gerekmektedir. Bunun nedeni ise hem ilgi çekmesi açısından ve de basımı sırasındaki maliyeti açısından önemlidir. Kendi işletme imajınızı oluştururken, kendi logo tasarım fikirleriniz üzerinde beyin fırtınası yapmak çok önemli bir adımdır. Bunun için farklı kişiler ve uzmanlarla birlikte hareket etmek yerinde olacaktır.

Logo Tasarımı İçin Kursa Gitmek Gerekir Mi?

Logo tasarımı öncelikli olarak bilgi, tecrübe, yaratıcılık ve uzmanlık gerektiren bir iş olup belirli kuralları olan zor bir süreçtir. Herkes logo tasarlayıp çizebilir ancak bu tasarının ne kadar başarılı olduğu ve tasarlayanın ise tüm yönlere hakim olup olmadığı muallak bir durumdadır. Logo tasarımında da her şey de olduğu gibi belli başlı kurallar ve incelikler mevcuttur ve bu profesyonel bir meslek grubu olmaktadır. Hobi haricinde bir meslek olarak logo tasarımı ile uğraşmak istiyor iseniz öncelikli olarak bu işinde eğitimini almanız gerekli. Bunun için grafikerlik ve tasarım fakültelerine ve kurslara girmeniz sizlere fayda sağlayacaktır. Ancak logo tasarımı yapmayı profesyonel olarak düşünüyorsanız, gerekli bir durumdur. Aynı zamanda kendiniz de bilgisayarınız, kâğıt ve kalemle hobi tasarımları yapabilir hatta bu yazının da konusu olan logo tasarım programlarını kullanabilirsiniz.

Logo Tasarım Türleri

Logo Tasarım Türleri

Logo tasarımı noktasında diğer bilmemiz gereken önemli nokta da logo tasarım türleridir. Çünkü logo tasarımı sırasında hangi tip ile çalışmamız gerektiğini en başta belirlememiz gereklidir. Bu noktada ise üç farklı logo tasarım türü karşımıza çıkmaktadır. Bunlar;

  • Tipografi Temelli Logo Tasarımı
  • Görsel İmge Logo Tasarım
  • Soyut Görüntü Logo Tasarım

Logo tasarımlarına ilham bulmak için çevrimiçi birçok harika internet siteleri vardır. Bu siteler incelenip, hangi tür ile çalışacağımıza karar verdikten sonra, sizler de tasarım çalışmanıza başlayabilirsiniz.

Logo Tasarımı İçin Kullanılacak Aletler

Logo tasarımı sırasında standart olarak şu aleti ya da şu programı kullanın diye bir durum yoktur. Logo tasarımcılığı her şeyden önce bir ilham ve yaratıcılık işidir ve bu noktada en ufak bir alet ya da bir nesne sizin için önemli olabilir. Tasarımın altın kuralı önce beyin de hayal etmek ve hayal edileni somut olarak ortaya koymaktır. Önce kendinize neden, niçin bir logoya ihtiyacınız olduğu sorusunu sorup bu sorunun cevabına bağlı olarak hedef kitle tanımını geliştirmelisiniz. Gerisi sizlerin yaratıcılığına kalıyor. Bundan sonrasında size gerekli olan aletler hayaldeki tasavvurunuzu kâğıt ya da bilgisayara yansıtmak için gerekli aletler ve de programlar olacaktır.

En İyi Logo Tasarım Programı

Bugün internette pek çok logo oluşturucusu ve tasarımı için birçok programı uygun fiyatlara ya da ücretsiz şekilde bulmak mümkündür. İşte en iyi logo programı listesi siz değerli okurlarımızın karşısında.

Wix Logo Tasarım programı

Wix Logo Tasarım

Wix Logo Oluşturucu ile kendi logonuzu ücretsiz olarak tasarlayın. Logonuzun yazı tipini, rengini, boyutunu, metnini ve çok daha fazlasını markanıza uygun olacak şekilde özelleştirin. Wix Logo Oluşturucu ile hayalinizdeki logoyu tasarlamak sizler için çok kolay bir hal alacaktır.

Sothink Logo Maker

Sothink Logo Maker

Logo tasarımı noktasında yeni başlayanlar için hazırlanmış bir yazılım olma özelliği taşımaktadır. Bu yazılım sayesinde farklı vektörleştirme seçenekleriyle çok katmanlı efektler gerektiren logolar oluşturabilirsiniz. Bilgisayarınıza yükleyerek deneyebileceğiniz bu uygulama ile sizler de logolarınızı tasarlayabilirsiniz.

CorelDRAW

CorelDRAW

Bu tasarım yazılımını diğer programlardan ayıran en önemli şey, vektör görüntülerini tanımlamak için matematiksel formüller kullanmasıdır. CorelDRAW, grafik öğeleri yerine çizgiler ve şekiller kullanır. Bir görüntü oluşturmak için çizgilerin ağırlığını ve rengini ve ayrıca koordinatlarını ayarlamanız gerekir. CorelDRAW’da, logonuzu kalite veya netlik kaybı olmadan döndürebilir, ölçeklendirebilir ve ayrıca metninizi bir vektör eğrisine dönüştürebilirsiniz.

Logaster - Logo Tasarım Programı

Logaster – Logo Tasarım Programı

Logaster, dünyanın önde gelen logo tasarım yazılımlarından birisidir. Ücretsiz olması ve Türkçe dil desteği bulunması, Logaster’ı rakiplerinden ayıran en önemli özellik olarak öne çıkıyor. Site içerisinde logo tasarımını yapabileceğiniz bir logo tasarım sihirbazı bulunuyor. Logo tasarım sihirbazı içerisindeki 4 adımı takip ederek logonuzu hem hızlı hem kolay hem de ücretsiz olarak hazırlayabilirsiniz.

Shopify Online Logo Maker

Shopify Online Logo Maker

Bu program sayesinde hiçbir uzmanlığa ve de teknik yardıma ihtiyaç duymadan kendi logonuzu tasarlama imkânına sahip olacaksınız. Shopify’in geniş kütüphanesi sizlere logo fikirleri konusunda da oldukça yardımcı olacaktır. Sizler de bu çevrimiçi site sayesinde logolarınızı yapabilirsiniz.

GraphicSprings Logo Creator

GraphicSprings Logo Creator

Bir diğer çevrimiçi logo tasarım sitesi GraphicSprins ile logo tasarımları yapmanız oldukça kolay. Çok fazla kontrole ihtiyaç duymayan işletmeler için ideal bir sitedir. Profesyonel tasarım uygulamalarının gerçekleştirdiği tüm olanakları sağlaması noktasında ideal bir program özelliği taşımaktadır.

Sizler de şirketiniz için gerekli logoları bu yazımızda belirttiğimiz programları kullanarak farklılığınızı ortaya koyabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.