Dolar 32,5770
Euro 34,9061
Altın 2.438,91
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

Geçmişten Günümüze Akıllara Kazınan En İyi Türk Dizileri

Geçmişten Günümüze Akıllara Kazınan En İyi Türk Dizileri
A+
A-

En İyi Türk Dizileri

Dizi ve film denildiği zaman ilk olarak akıllara Türkiye geliyor ve dünya çapında bu alanda başarımızı oldukça kanıtladık. Çıkarttığımız dizi ve filmler milyonlarca kişi tarafından izleniyor ve dünya genelinde yoğun beğeni alıyor. En iyi Türk dizileri aynı zamanda bizlerin kültüründe de büyük bir yere sahip oluyor. İşlediği konu ve olay örgüsü bakımından oldukça sürükleyici olan Türk dizileri, yabancıları da bu konuda kendine çekmiş durumda. Hatta Almanya’da Türk dizilerinin sıkça izlendiğini duymaktayız.
Kısa değil de ikişer saatlik bölümlerinin olması insanları Türk dizilerine itiyor diyebiliriz. İçerisindeki karakterlerin tanınmışlığı, olay örgüsü ve kaliteli senaryoları ile, Türk tarihine geçmiş olan dizileri sizlere sunacağız. Araştırmamızı en çok izlenen ve IMDb puanları en yüksek olan diziler olarak gerçekleştirdik. İşte en çok izlenen en iyi Türk dizileri listesi karşınızda.
en iyi türk dizileri 7 numara

Yedi Numara

2000 yılında yayın hayatına başlamış ve 3 sene boyunca devam etmiş bir TRT dizisi olan 7 Numara, en iyi Türk dizileri arasında ilk sırayı alıyor. Şehirli 4 kız öğrenci ve köyden gelmiş 3 erkek öğrencinin yaşadığı hayatı konu almaktadır. Oldukça samimi ve içimizden olan dizi hayatımız boyunca bizlerin hafızasında yer etmiş, mizah ve derinlik anlamında seyirciden tam puan almayı başarmıştır. Bunun kanıtı ise; sosyal medyanın o yıllarda aktif olmamasına rağmen izleyicilerin yapımcılara ve oyunculara ulaşmaya çalışmasıdır. Dizi bittikten sonra izleyici kitlesi, diziyi tekrar başlatmış ve dizi yeniden eğlenceli günleriyle geri gelmiştir.
en iyi türk dizileri ikinci bahar

İkinci Bahar

İstanbul’un en eski semtlerinden bir olan Samatya’da çekilen efsane dizilerden bir tanesidir. Eşi vefat etmiş, 3 kızıyla beraber yaşamakta olan Haydar, dükkanında çalışmaya başlayan kadın ile tanışır ve olaylar da bu şekilde başlar. Kebapçı dükkanında başlayan bir aşkı konu alan dizide, küçük insanların dünyasına ufak bir yolculuk yapacaksınız. Öfke ve acılarıyla, her karakterin sahip olduğu geçmişteki sır perdesini bizlere sunan dizi, geçmiş yıllarda milyonlarca kişi tarafından izlenmiş ve yüksek puan almayı başarmıştır.
en iyi türk dizileri ezel

Ezel

Başrol oyuncumuz, babasının atölyesinde çalışarak geçimini sürdüren bir gençtir. Sevgilisi Eyşan ile asker dönüşü evlenme planları yapan Ömer, aslında hiç beklemediği bir hayatın içerisinde kendisini bulur. Hayatı altüst olan Ömer’in hapisteyken tanıştığı Ramiz Dayı ise ikinci babası olur. Ömer hapisten Ramiz Dayı’nın yardımıyla kaçar ve estetik operasyonu geçirerek yüzünü değiştirir. Ezel’e dönüşen karakter, Cengiz ve Ali adındaki iki arkadaşın izini sürer ve kendini aşk, mafya, para ve dedikoduların tam içerisinde bulur. İntikamdan beslenmeye başlayan Ezel’i birbirinden karışık ve esrarengiz olaylar beklemektedir.
Avrupa yakası

Avrupa Yakası

Yetenekli kadın yazarımız Gülse Birsel’in yazdığı dizi 6 sezon boyunca ekranlarda yer almış ve herkesi kahkaha tufanına sokmuştur. Bir Nişantaşı hikayesi olan dizi, Sütçüoğlu Malikanesi ile Avrupa Yakası dergisi arasında geçmektedir. Efsanevi sahneler ve efsane oyuncu kadrosuna sahip olan dizi yıllarca sahne almış ve olay örgüsü ile izleyicileri oldukça eğlendirmiştir. Eşi benzeri daha önce görülmemiş olan unutulmaz dizi Avrupa Yakası, her karakteri ve farklı olaylarıyla izleyicide yer ederken, replikleri hala gündemdeki yerini korumayı başarmıştır.
çemberimde gül oya

Çemberimde Gül Oya

1970’li yıllardan 12 Eylül 1980 darbesine kadar gelen bir hikayenin merkezinde olan Yurdanur ile Mehmet, farklı siyasi görüşleri olan birbirlerine aşık iki genç olarak bilinmektedir. Yurdanur, Mehmet için ailesinin karşısına geçerek onunla evlenmek istemektedir. Olayların bu akışta gerçekleştiği dizide, geçmişle günümüz karıştırılmış bir şekilde anlatılıyor ve gizem dolu olaylarla politikanın tarihi seyirciyi ekrana adeta yapıştırıyor. Yayın ömrü pek uzun olarak yer almasa da son yılların en başarılı dizilerinden bir tanesidir.
bizimkiler

Bizimkiler

Bir apartmanda yaşamakta olan 7 ailenin hayatlarını ve aralarındaki ilişkileri konu alan dizi, komedi türünde son yılların en güzel dizileri arasında. Sıcak ve samimi olayların geliştiği dizide apartman görevlisinden yöneticisine kadar her ailenin içine giriliyor ve aralarındaki olaylar son derece komik bir hal alıyor.
ekmek teknesi

Ekmek Teknesi

Beş kızı olan Fırıncı Nusret Efendi, eşi ve çocukları ile beraber huzurlu ve sıradan bir hayat sürmektedir. Mahallelinin son derece saygı duyduğu Nusret Efendi’nin söylediği her söz merakla dinlenir ve saygıyla karşılanır. Mahalledeki insanların her birinin farklı ve özel bir hayatları olurken, İstanbul’un eski bir mahallesinde çekilmiş olan dizi, keşke böyle hayatlar gerçek olsa sözünü bizlere söyletiyor.
asmalı konak

Asmalı Konak

İstanbullu zengin bir ailenin kızı olan Bahar, New York’taki eğitimine devam ederken Kapadokya’nın en gelişmiş ve geleneklerine bağlı köklü bir ailenin varisi olan Seymen ile bir ortamda denk gelir. Birbirlerine aşık olan çift evlenmek üzere Kapadokya’ya giderler. Asmalı Konak denilen bir evde yaşayan aile, yöreye ve Seymen’in saygınlığına son derece hayran kalırlar. Entrika, güç, aşk gibi konuların döndüğü dizi, son zamanların en başarılı ve en çok izlenen dizileri arasında yer alıyor.
şahsiyet

Şahsiyet

Agah, adli katip memurluğundan emekli olmuş bir adamdır. Beyoğlu’nda sıradan bir yaşam süren Agah’ın hayatı, kendisine alzheimer teşhisi konulmasıyla beraber alt üst olmaktadır. Tüm anılarını zamanla unutacak olmasının acısını içerisinde yaşayan Agah, bir süre sonra bu durumun kendisine olumlu sonuçları olacağını bulur. Agah, yıllardır ertelemiş olduğu cinayetin tam zamanı olduğunu düşünmektedir ve hastalığından dolayı işleyeceği suçu unutacak ve unutmasından dolayı vicdan azabı çekmeyecektir. Agah’ın aldığı bu karar yalnızca onu değil, cinayet büro amiri olan Nevra’nın da hayatını farklı oranda etkileyecektir.
leyla ile mecnun

Leyla ile Mecnun

Aynı gün, aynı hastanede dünyaya gelen biri kız biri erkek olan iki bebek boş yer olmayınca aynı yatağa koyulmaktadır Ailelerinin “doğar doğmaz birbirlerini buldular” şakaları üzerine bir tanesinin adına Leyla diğerinin ise adına Mecnun denmiştir. Aradan yirmi yılı aşkın bir süre geçer. Leyla, İstanbul Üniversitesi’nde okurken, Mecnun ise Açık Öğretim okumaktadır. Her ikisinin de birbirlerinden herhangi bir haberi dahi yoktur. Bir sabah, ailesi Mecnun’a durumu anlatınca, Mecnun Leyla’yı istemek için evlerinin yolunu tutarlar. Fakat ziyaret pek de olumlu sonuçlanmaz ve Mecnun Leyla’yı gördüğü ilk anda aşık olur. Leyla’yı etkilemek için sürekli peşinden koşan Mecnun’un rüyasında bir gece Aksakallı bir dede girer. Fakat bu dede rüyaların da dışına taşmaktadır.
kardeş payı

Kardeş Payı

Metin, Ali, Feyyaz bu üç ismi biliyorsunuz değil mi? Koyu Beşiktaşlı emekli mühendis Tahsin Bey efsane üçlüyü yaşatmak için iki erkek evladına Metin ve Ali ismini verir. 3. çocukları kız olunca onun adı da Feyza olarak konulur. Babalarının zoruyla, bir işleri olsun diye su tesisatçısının yolunu tutan Metin ve Ali böylece altın bir bileziğe sahip olmuştur. Yazları su tesisatçısında çıraklık yapan Metin ile Ali, okuyamayınca gerçekten de su tesisatçısı olurlar. Ancak onların genlerinden gelen farklı özellikleri vardır. Feyza’nın eline para açısından bakan, eve para getirmeyen ikili, dünyaya barış ve mutluluk getireceklerine inanmakta ve buna göre hareket etmektedirler. Kimsenin ciddiye almadıkları icatlarının gerçekten çalışıyor olması da onların hayatını bir hayli değiştirir. Replikleri dilden dile dolanan dizi Kardeş Payı, en çok izlenen diziler arasında.
Sevgili okurlarımız, sizler için daha önce hazırladığımız En İyi Yabancı Diziler adlı yazımızı da henüz okumadıysanız, okumanızı tavsiye ederiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.