Dolar 32,5696
Euro 34,9113
Altın 2.423,36
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

Sizleri Ekran Başına Kilitleyecek En İyi Fantastik Diziler

Sizleri Ekran Başına Kilitleyecek En İyi Fantastik Diziler
A+
A-

En İyi Fantastik Diziler

Fantastik kurguda yer alan en iyi fantastik diziler pek çok kişinin en sevdiği dizi türleri arasında yer almakta ve izleyicinin heyecan duygusunu daima zirvede tutmayı başarmaktadır. Bu tarz diziler hem sürükleyici hem de heyecanı yüksek diziler olduğu için diğer bölümlerin sabırsızlıkla beklendiği diziler olmasıyla dikkat çekmektedir. Bu anlamda bakıldığında oldukça başarılı yapımlara imza atan diziler arasında fantastik türünde yer alan pek çok diziye rastlamak mümkündür.

Çünkü bu diziler oldukça dikkat çekici olup kişilerin fantastik bilinç altını hareketlendirmeyi başarmaktadır. Durum böyle olunca da pek çok kişi bu tarz dizilere yönelmiş ve bu tarz dizileri izlemeyi daha zevkli bulmuştur. Ancak daha duygusal tarzdan hoşlanan insanlar bu tarz dizileri çok sevmemekle beraber onların da farklı türdeki dizilerden hoşlanması gayet normal karşılanmalıdır. Fantastik diziler arasında yıllardır insanların en sevdiği pek çok diziler yer almakta ve bu fantastik diziler pek çok açıdan bazı kişilerden tam not almayı başarmaktadır.  Çünkü bu diziler arasında oldukça başarılı yapımlar söz konusu olmuştur.

En İyi Fantastik Diziler Listesi

Fantastik pek çok dizi arasında insanların en sevdiği diziler yer alabilmektedir ve bazı diziler bu anlamda dünya çapında ün sahibi olmayı başarmıştır. Ancak bazı fantastik diziler vardır ki bekleneni verememiş ve seyirciye istenilen duyguyu yansıtmayı bir türlü başaramamıştır. Bu anlamda da büyük yankı uyandırmayarak normal bir yapım olarak arşivdeki yerini almıştır. Bugün sizlere en iyi fantastik dizileri listeledik.

en iyi fantastik diziler Good Omens

Good Omens

Bir kitaptan uyarlanan bu dizi büyük ses getirmiş olup yoğun bir izleyici kitlesiyle baş başa kalmıştır. Bu açıdan oldukça önemli bir yapımın ürünü olan bu dizi fantastik açıdan pek çok kişinin beğenisini kazanmıştır. Mini dizi olarak ekranlara çıkan bu dizi şeytan ile meleğin başından geçenleri anlatmaktadır. Bunlar dünyanın sonunun gelmesini istememekte ve bunun için yaşadıkları mücadeleyi izleyiciye yansıtmaktadır. Crowley ile Aziraphale bunların ismidir. Yaşanılan macera dolu anlar dizinin ana olayının ekseni etrafında gelişmektedir. Önemli oyuncuların yer aldığı bu dizi farklı kurgusu ve hikayesiyle izleyenlerin pek çok açıdan beğenisini kazanmıştır. Dizinin oyuncuları da önemli bir performans sergilemiştir ve bu açıdan dizinin daha da tutulmasını sağlamışlardır.

en iyi fantastik diziler Lucifer

Lucifer

Kendisinden sıkça söz ettiren bu dizi son zamanlarda oldukça popüler bir hal almış ve kendisini izleyenlerle önemli sahnelerini paylaşmıştır. İnternet üzerinden izlenen bu dizide fantastik bir kurgu ağır basmaktadır. Eğlenceli yapısıyla dikkat çeken bu dizi cehennemin efendisi olmaktan bıkan bir şeytanın başından geçenleri anlatmaktadır.

Kendisi başka bir yere taşınmaya karar verir ve bir işletme sahibi olmak ister. Bir gece kulübü açmaya karar veren bu şeytanın yaşadıkları izleyenlerin heyecanını yüksekte tutmayı başarmıştır. Cinayet dedektifi ile ortaklık kurmaya başlayan bu şeytan aksiyon dolu bu dizide heyecanlı anlara imza atmaktadır. Fantastik kurgulu bu dizinin eğlenceli yapısı da izleyenlerin diziden oldukça keyif almasını sağlamıştır.

Outlander

Outlander

Zamanda yolculuğu esas alan bu dizi aynı zamanda birçok türü içerisinde barındırmaktadır. Özellikle fantastik ve maceranın yer aldığı bu dizide aşk duygusu da ön planda tutulmuştur. Bunun yanında tarihi ögelerin de yer aldığı bu dizi pek çok açıdan izleyiciden tam not almayı başarmıştır. Özellikle bu türlerin var olduğu dizileri sevenlerin bu diziyi izlerken de keyif alacak olması muhtemeldir. Bir kitaptan uyarlanarak oluşturulmuş bu dizide kişinin gizemli bir yolculuğu hedef alınmıştır. Savaş hemşiresi olan bu kişi biriyle dünya evine girer ve bu onun için bir zorunluluktur. Bu şekilde bir hayata adım adan hemşirenin ve İskoç savaşçısının arasında geçenler anlatılmaktadır.

Swamp Thing

Swamp Thing

Olağanüstü kurguların ağırlıkta olduğu bu dizide farklı ögeler yer almaktadır. Ekranlara tekrar dönmesi geçtiğimiz sene gerçekleşmiş olan bu dizide bir yaratığa dönüşen kişinin ve onun yanında virüsü araştırmaya giden adamın yaşadıkları anlatılmaktadır. İzleyenlerin oldukça beğendiği bu dizi bazı kişiler tarafından olumsuz yorumlarla karşılaşsa da bu tarz aksiyon dolu dizileri sevenlere tavsiye edilmekte olan bir yapım ürünüdür. Fantastik kurguların yer aldığı dizi izleyenlerin beğenisini kazanmayı başarmış olup anlatılanların ilgi çekiciliğiyle dikkatleri üzerine çekmiştir.

en iyi fantastik diziler Stranger Things

Stranger Things

Dünyaca ünlü bir dizi olup özellikle son birkaç senedir oldukça popüler bir hal almaya başlamıştır. Önemli gizem ve sırların yer aldığı bu dizide gizli hükümet deneyleri meydana gelmektedir. Bu açıdan pek çok kişinin ilgisini çekmeyi başaran bu dizinin ürünleri de çıkmış olup bazı kıyafetlerde bu dizinin ismi yer almaktadır. Çünkü dizinin izleyici kitlesi çok fazladır ve dizinin fanı durumunda olan çok fazla insan vardır. Bu açıdan bakıldığında önemli bir dizi olan Stranger Things, kurgusu ve anlattıklarıyla insanların beğenisini kazanmıştır. Ancak bu tarz dizilerden hoşlanmayanlar için aynı etkiyi yarattığı söylenemez. Diziye daha önce de En İyi Netflix Dizileri yazımızda yer vermiştik. O yazımızı da mutlaka okumanızı öneririz.

Shingeki no Kyojin

Shingeki no Kyojin

Sıra dışı öyküsüyle dikkat çeken bu dizi özellikle animasyon sevenlerin çok hoşuna gidecektir. Anime dizisi olan bu yapım oldukça sürükleyici bir kurguya sahiptir ve bu açıdan pek çok kişinin beğenisini kazanmayı başarmıştır. İnsanları yiyen yaratıklar -Titanlar- vardır ve bunlar oldukça büyüktür. Dev olan bu yaratıkların ilkel halleri oldukça korkutucudur ve bunlar insanların yok olmasına sebep olmaktadır. Ancak artık ölmek istemeyen insan ırkı geride kalanlarla buna bir dur demek istemiş ve çözüm üretmiştir. Bu çözüm karşısında bu yaratıklar da farklı yollar denemeye başlamış ancak başaramamıştır. Ancak daha sonra işler bir şekilde değişmeye devam etmiştir.

Supernatural

Supernatural

Dünya çapında ünlenen bir dizi olmasıyla beraber seveni çoktur ve özellikle son yıllarda adından sıkça söz ettirmektedir. Kendisini hayran kitlesinin çok fazla bulunması başarılı oyunculukları ve anlatılan konunun sürükleyici olmasından oldukça etkilenmektedir. Kardeşlerin babalarını bulmak için verdikleri mücadelede yaşadıkları anlatılmaktadır. Doğa üstü unsurların yer aldığı bu hikayede oldukça gerilim dolu anlar ve aksiyonlu mücadelelere yer verilmiştir. Değişik bir kurgusu olan bu dizide farklı unsurların yer alması izleyicinin heyecan duygusunun zirve yapmasını sağlamıştır. Bu açıdan son yıllarda popüler olmuş en iyi diziler arasında yer alan bu yapım çok geniş bir izleyici kitlesiyle baş başa kalmıştır. Tam 12 sezonu bulunmaktadır.

American Gods

American Gods

Norveç mitolojisinden izler taşıyan American Gods, esas olarak eski tanrılarla yeni tanrıları bir araraya getirmektedir. Fantezi türünün ağırlıkta olduğu bu dizide yaşananlar oldukça macera dolu bir hayatı hedef almaktadır. Karakterin aksiyon dolu hayatını konu alan bu dizide baş kahraman hapiste yatmıştır. Buradan ayrıldıktan sonra başını türlü belaya sokmuştur ve artık farklı bir yaşam tarzı istemektedir. Daha sonra eşinin ölüm haberiyle sarsılan bu karakter bir yolculuk esnasında hayatının değişmesiyle karşı karşıya kalmıştır.

Twin Peaks

Twin Peaks

Bir cinayetin farklı yönleri araştırılmıştır ve genç kızın öldürülmesiyle beraber olaylar şekillenmeye başlar. Oldukça gizem dolu bir hikayeyi odak haline getiren bu dizide farklı yaşama doğru imza atan insanların başından geçen olaylar anlatılmaktadır. Pek çok kişi tarafından sevilen bu dizi çok eski zamanlarda ilk defa yayınlanmıştır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.