Dolar 32,3675
Euro 34,9594
Altın 2.325,20
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Herkesin Severek İzlediği En İyi Netflix Dizileri

Herkesin Severek İzlediği En İyi Netflix Dizileri
A+
A-

En İyi Netflix Dizileri

Netflix, tahmin edildiği ve bilindiği üzere bir video izleme platformudur. Amerikan merkezli olan Netflix’te gerek diziler gerekse de sinema filmleri bulunmaktadır. Ayrıca bazı biyografiler ve belgesellere de yine Netflix üzerinden ulaşmak mümkündür. Tabi ki dünya genelinde sıklıkla kullanılan bu platformun aslında dizi odaklı olduğu görülmektedir. Yani Türkiye’de ve dünyadaki Netflix kullanıcılarının daha çok dizi izlemek için bu platforma yöneldikleri anlaşılmaktadır. Dolayısıyla en iyi Netflix dizileri gibi aramaların da sıklıkla yapıldığı ifade edilmektedir.

An itibariyle popüler internet uygulaması Netflix’te yüzlerce dizi bulunmaktadır. Tabii ki tüm diziler farklı tür ve kategorilerde oldukları için en iyi Netflix dizileri sorusuna yanıt vermek çok da kolay değildir. Yine de Stranger Things, Dark, Narcos, Better Call Saul, The Witcher gibi dizlerin sıklıkla izlendiklerini ve takip edildiklerini ifade etmek mümkündür. Aynı zamanda Black Mirror ve Peaky Blinders dizilerinin de rağbet gördüğü unutulmamalıdır.

Netflix Türkiye’de çekilen diziler de dahil olmak üzere pek çok ülkeden dizi ve filmi kullanıcılarla buluşturmaktadır. Tabii ki bu platformda kullanıcıların genel olarak Amerikan yapımlı dizi ya da sinema filmlerine yöneldikleri görülmektedir. Yine de farklı ülkelere ait olan en iyi Netflix dizileri de bu platforma dahil olduğu kesin suretle unutulmamalıdır.

Netflix En İyi Diziler

Netflix kullanmak isteyen ve bu konuda yoğun araştırmalar yapan kişilerin Netflix en iyi diziler hangileridir gibi sorular sordukları fark edilmektedir. Tabii ki en iyi dizileri listelemek pek de doğru olmayacaktır. Bunun en temel sebebi, tür ve zevklere göre en iyi kavramının değişmesidir. Ancak çok fazla izlenen ve ilgi çeken dizilerden bahsetmek bu noktada isabetli olabilir.

Netflix’te bulunan ve bu güne kadar çok fazla rağbet gören dizileri kısaca sıralayabiliriz:

  • Breaking Bad
  • When They See Us
  • Sherlock
  • Stranger Things
  • Black Mirror
  • Narcos

Tabii ki bu dizilerin büyük bir bölümü zamanında yayınlanmış ve milyonlarca insan tarafından keyifle takip edilmiştir. Ancak yıllar ilerledikçe Netflix en iyi diziler noktasında bazı değişiklikler meydana gelebilmektedir. Haliyle Netflix kullanıcısı olmak isteyenlerin zevklerine göre bir tercihte bulunmaları ve yeni yapımlara göz atmaları tavsiyeler arasındadır.

An itibariyle Netflix’te Stranger Things, Dark vb. diziler çok fazla ilgi çekmektedir. Ayrıca yine Narcos’un uzun süredir zirvelerde yer aldığı paylaşılmaktadır. Bunun yanı sıra Peaky Blinders gibi diziler de ülkemizde rağbet görmektedir.

Günümüzde birçok insan artık televizyon üzerinden değil, internet üzerinden dizi takip etmektedir. Tabii ki bunun pek çok sebebi bulunmaktadır. Öncelikli olarak ücretli dizi veya film izleme platformları kullanıcılara reklam sunmamakta, altyazı vb. seçeneklerle avantaj sağlamaktadırlar. Yine Netflix’te Ultra HD izleme keyfini yaşayan kişilerin televizyondan dizi izlemeyi tercih etmediği de bilinmektedir.

Türkiye’de daha çok Netflix en iyi dizileri izlenmektedir. Ancak yüzlerce dizi arasından herkese hitap edecek yapımların da olduğunu söylemek mümkündür. Özellikle dünyada çok fazla ilgi çeken ve ülkemizde de yeni keşfedilmeye başlayan yapımları bu platformda kolaylıkla bulabileceğinizi hatırlatmalıyız.

breaking bad

1. Breaking Bad

Walter White ailesi ile beraber sıradan bir yaşam süren lise öğretmeni ve geçim sıkıntısından dolayı ek iş olarak araba yıkamacılığı yapmaktadır. Aynı zamanda hastalığı da bulunduğundan bu yaptığı ek iş ona çok zor gelmekte, gün geçtikçe yıpranmaktadır. Akciğer kanserinin son evrelerine yakalandığını öğrenen White, bambaşka şeyler denemeye girişir ve hikaye başlar. Uyuşturucu işinde çok para olduğunu fark eden White, kimya öğretmeni olmasından dolayı formüllere hakimdir ve bu piyasaya hakim olan öğrencisi ile beraber uyuşturucu işine adım atar.

When They See Us

2. When They See Us

Netflix’in en iyi dizilerinden biri olan When They See Us mini dizi olarak karşımıza çıkıyor. Işlemedikleri bir suç yüzünden hapse giren beş gencin hikayesini konu eden dizi, gerçek bir hikayeden uyarlanmış. Antron McCray, Kevin Richardson, Yusef Salaam, Raymond Santana ve Korey Wise, Central Park’ta koşu yapan bir kadına cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan beş gençtir. Her ne kadar suçsuz olduklarını söyleseler de cinsel saldırı suçlamasıyla tutuklanırlar. Daha sonra “Central Park Five” adıyla tanınan beş siyahi genç, işlemedikleri bir suç yüzünden hapis yatar. Gençler, suçsuzluklarını ispatlamak için zorlu bir mücadeleye girişir.

sherlock

3. Sherlock

Arthur Conan Doyle’un kitaplarından diziye uyarlanan bir dizi Sherlock. Dedektifimizin yolu eskiden asker ve doktor olan John ile kesişir. İkili Baker Sokağı’nda bulunan Sherlock’un evinde yaşamaya başlarlar. Şehirde bazı cinayetler olmaya başlayınca polis katili bulmaya çalışır. Katiller ortadan kaybolunca polis Holmes’ten yardım ister. Kıvrak zekası ve insanların ayrıntılarını diğer insanlardan çok daha kısa sürede çözme gibi yeteneklere sahip olan kahramanımız polisin teklifini geri çevirmez. Kıvrak zekası ve ev arkadaşı John’un yardımıyla şehirdeki olaylar tek tek çözülür.

stranger things

4. Stranger Things

Stranger Things, 1980’lerin başında kurgusal kırsal kasaba olan Hawkins, Indiana’da geçmektedir. Hawkins Ulusal Laboratuvarı görünüşte ABD Enerji Bakanlığı için bilimsel araştırma yapmaktadır ancak gizlice paranormal ve doğaüstü alanlarda insanların üzerinde deneyler de yapmaktadır. Yanlışlıkla, “Baş Aşağı” olarak adlandırılan alternatif bir evrene açılan bir portal yaratırlar. Bunun sonucunda, Hawkins’in bu olaydan habersiz sakinleri olumsuz bir şekilde etkilenmeye başlar. Ana karakter 4 Çocuğun hayatı bu olaylar etrafında şekillenmeye başlamıştır.

black mirror

5. Black Mirror

2011 yılında İngiltere’de gösterime giren dizinin geniş bir hayran kitlesi  bulunmaktadır. İngiliz Channel kanalında yayınlanan mini dizi 3 hafta boyunca izleyicisiyle buluştuktan sonra sona ermiştir. Yüksek imdb puanıyla diziyi devam ettirme kararı alan yapımcılar 3 sezonuyla daha izleyiciyi buluşturmuştur. Bilimkurgu türünde yer alan Black Mirror insanlığın icat ettiği muhteşem buluşları ve karanlık noktalarından gelen karmaşık iç güdülerin getirdiği olayları konu edinmektedir. İleri teknolojisiyle dizi yakın gelecekte geçmektedir. Her bölümde birbirinden farklı olayların konu edinmesi izleyici ekrana bağlayan ve gerçekten gelecekte böyle mi olacak sorusunu sordurtan bir dizidir.

narcos

6. Narcos

Narcos dizisinin konusuna kısaca baktığımızda ünlü uyuşturucu baronu Pablo Escobar’ın hayatını anlatıyor. Dünya kokain ithalatının büyük bir bölümünü yöneten Pablo Escobar, bu işi o kadar iyi yapıyordu ki 1990’lı yıllara baktığımızda Dünyanın en zengin 7. insanı konumundaydı. Kazandığı parayla evsizlere ev yardımı gibi birçok iyi şey yapmasına karşın birçok kişinin ölümüne de sebebiyet vermesi nedeniyle günümüzde sıkça tartışılan bir isimdir kendisi. Pablo Escobar Amerika, Porto, Meksika gibi türlü türlü ülkelere her çeşit yolla uyuşturucu sokabiliyordu. 1990’lı yıllarda neredeyse Dünyadaki uyuşturucu işinin tamamı ona aitti, %80’lik gibi dudak uçuklatan bir oranla onun yönetimi altındaydı.

Netflix’in Dizi Kalitesi

Bilindiği üzere Netflix ücretli bir platformdur. Yani kullanıcılar cüzi miktarlarda aylık ücret ödeyerek Ultra HD keyfiyle pek çok dizi ve sinema filmini takip edebilmektedirler. Ayrıca bazı sinema filmleri henüz sinema salonlarında yayınlanırken Netflix’te gösterime girebilmektedir. Dolayısıyla Netflix kullanıcılarının bu tür imkanlardan faydalanma durumları bulunmaktadır.

Hem ülkemizde hem de dünyadaki Netflix kullanıcılarının çok önemli bir bölümü bu platformu daha çok dizi için kullanmaktadır. Yani dizi izlemek isteyen kişilerin büyük bir kısmının Netflix’i tercih ettikleri bilinmektedir. Temel olarak bu durumun sebebi Netflix ‘in dizi açısından çeşitli olması ve kaliteli yapımları kullanıcılarıyla buluşturmasıdır. Kişisel zevklere göre listelerin değişeceği unutulmamalıdır. Dolayısıyla Netflix’e giriş yaptıktan sonra belirli filtrelerden yardım alarak zevkler doğrultusunda dizileri takip edebilmek mümkündür.

En İyi Netflix Dizileri 2019

En İyi Netflix Dizileri 2019

Netflix’te birçok dizi bulunuyor. Tabii ki bu dizilerin sadece Amerika yapımlı olmadığı biliniyor. Yani Türkiye de dahil olmak üzere dünya genelinde yayınlanan ve beğeni kazanan dizileri Netflix adlı internet platformunda bulmak mümkün oluyor. Yalnız kullanıcılar, en iyi Netflix dizileri 2019 araması yaparak geçtiğimiz yıl popüler olan yapımları seyretmek istiyorlar. Dolayısıyla bu tür bilgilerden yararlanarak dizileri takip etmek de kullanıcılar açısından daha avantajlı olmaktadır.

2019’da dikkat çeken ve dizi severleri memnun eden Netflix yapımlı dizileri şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Unbelievable
  • Sex Education
  • The Society
  • Russian Doll
  • When They See Us
  • What/If
  • Dead to Me
  • The Umbrella Academy
  • Living With Yourself

Tabii ki en iyi Netflix dizileri 2019 yılında değişiklik gösterdiği gibi yeni yılda da farklılık arz edebilecektir. Bu yüzden iyi bir araştırmanın ardından kişisel zevkleri ön plana çıkartarak bir tercihte bulunmak çok daha doğru olmaktadır. Türkiye’deki izleyici kitlesine hitap eden pek çok yapımın Netflix platformunda yer aldığını söylemek mümkündür.

En İyi Netflix Dizileri 2018

En İyi Netflix Dizileri 2018

2019 yılında olduğu gibi 2018 yılında da izleyicileri memnun eden ve dünyayı kasıp kavuran diziler Netflix isimli Amerikan merkezli dizi platformunda yayınlanmıştır. Tabi ki temel bir şekilde söz etmek gerekirse 2018 yılında yayınlanmış ve kalitesiyle izleyici çekmeyi başarmış birçok yapım bulunmaktadır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz.

  • House Of Cards
  • Hakan Muhafız
  • Black Mirror
  • Sense8
  • Daredevil
  • La Casa De Papel

Bu dizilerin yanı sıra 2018 yılında Netflix isimli platformda seyirci ile buluşmuş pek çok kaliteli yapımın olduğunu da tekrardan yinelemek elzemdir. Dolayısıyla kullanıcıların filtrelerden yardım almak suretiyle bu dizileri çok kolay bir şekilde ayırt edebilecekleri unutulmamalıdır. Milyonlarca izleyiciye hitap eden ve başarılı olan yapımların her zaman Netflix‘te yayınlandığı da görülmektedir. Son olarak Türk dizilerin de kısa bir süre önce bu platforma girdikleri ve sağlam yapımların izleyicilerden olumlu yanıt bulduğu fark edilmektedir. Henüz okumadıysanız En İyi Yabancı Diziler yazımızı ve En İyi Türk Dizileri yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.