Dolar 32,5221
Euro 34,8484
Altın 2.428,53
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

En İyi Oyun Bilgisayarı ve Gaming Laptoplar

En İyi Oyun Bilgisayarı ve Gaming Laptoplar
A+
A-

En İyi Oyun Bilgisayarı

Kovid-19 sebebiyle zamanımızın çoğunu evde geçirmek zorunda kaldığımız şu günlerde yapılabilecek en iyi aktivitelerden birisi de hiç şüphesiz bilgisayarda oyun oynamaktır. Oyun dünyasını yakından takip ediyorsanız ve son çıkan oyunları stabil şekilde oynamak istiyorsanız sizin de bir oyun bilgisayarına ihtiyacınız olacaktır. Bu tür bilgisayarlar yalnızca oyun oynamak için tasarlanmış, özel donanımlara sahiptir. Bir başka deyişle, normal bir bilgisayar ile oyunları en yüksek çözünürlükte ve akıcı şekilde oynamak mümkün değildir. Ancak, spesifik özellikler taşıyan bir oyun bilgisayarı sayesinde istediğiniz oyunu oynama şansına erişebilirsiniz. En iyi oyun bilgisayarı da kullanıcılara iyi bir oyun deneyimi vaat eder. Ancak, yine de oyun bilgisayarı satın alırken dikkat etmeniz gereken hususlar bulunmaktadır. Bunun yanı sıra, oyun bilgisayarını nereden alacağınız da son derece önemlidir.

Oyun Bilgisayarı Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir

Oyun Bilgisayarı Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bilgisayarım bu oyunu kaldırır mı sorusunu birçok kişi kendisine sormaktadır. Neredeyse her bilgisayar ile oyunları belirli bir seviyeye kadar oynamak mümkün olmaktadır. Fakat, oyunları akıcı ve en yüksek çözünürlükte oynamak için oyunu kaldırabilen iyi bir bilgisayar gerekmektedir. GTA 5 veya FIFA21 gibi oyunları en yüksek görüntü kalitesiyle oynamak isteyebilirsiniz. Ancak, sıradan bir bilgisayar ile bu tarz yeni oyunları tam performans ile oynamanız mümkün değildir.

En iyi oyun bilgisayarı satın alırken dikkat etmeniz gereken birçok husus bulunmaktadır. Her şeyden önce, bilgisayarın işlemci, ekran kartı ve RAM gibi donanımsal özelliklerine çok dikkat etmelisiniz. Bu noktada, yeni nesil bir Intel işlemci ile NVIDIA’nın yeni çıkan ekran kartlarını kullanarak yüksek görüntü kalitesi ve hızlı hareket isteyen birçok oyunu rahatlıkla oynayabilirsiniz. Bunun yanı sıra, SSD tercihi yapmanız halinde oyunların daha kısa sürede açılmasını sağlayabilirsiniz. Son olarak, oyundan tam anlamıyla performans almak istiyorsanız işlemci ve ekran kartının yeterli olmasına çok dikkat etmelisiniz.

En İyi Oyun Bilgisayarı Tavsiyeleri

Daha önce de söylediğimiz gibi normal bilgisayarlar ile oyun bilgisayarları arasında ciddi farklar bulunmaktadır. Bu noktada, aşağıda isimlerini verdiğimiz markaların oyun bilgisayarlarını satın almayı tercih edebilirsiniz. Oyun bilgisayarları fiyat olarak sizi biraz zorlasa da performans açısından beklentilerinizin üzerine çıkacaktır. Gelin hep birlikte oyun bilgisayarlarına yakından göz atalım!

En İyi Oyun Bilgisayarı MSI Trident 3

MSI Trident 3

Oyun bilgisayarı denildiği zaman akla gelen tüm donanımsal özellikleri bünyesinde taşıyan bu bilgisayarın en iyi tercihlerden birisi olduğunu söyleyebiliriz. İstediğiniz oyunu en yüksek ayarda oynama şansınız bulunmaktadır. Intel Core i5-9400F işlemcisinin yanı sıra 16GB sistem belleğine sahiptir. 512GB SSD depolama alanı bulunmaktadır. MSI GTX 1660 Ti Aero ITX GDDR6 6GB ekran kartı sayesinde size istediğiniz oyunu oynama fırsatını sunacaktır. Bu bilgisayarın fiyatının çok yüksek olduğuna dair eleştiriler olsa da oyun tutkunu iseniz MSI’dan şaşmamalısınız.

Casper Excalibur

Casper Excalibur

Bilgisayar markası denildiği zaman akla ilk olarak Casper gelmektedir. Bu noktada, Casper’ın çok sevilen Excalibur serisinin bu modelinin çok fazla tercih edildiğini söyleyebiliriz. Barındırdığı özelliklerin kalitesi dikkate alındığında fiyatının son derece uygun olduğu aşikardır. Sistem özellikleri ile piyasada bulunan diğer oyun bilgisayarlarına fark atmaktadır. Aklınıza gelebilecek tüm oyunlarda üst düzey performans vermektedir. Intel Core i7 9700K işlemcisinin yanı sıra 32GB sistem belleği bulunmaktadır. 1 TB HDD depolama alanıyla dikkat çekmektedir. Rtx 2070 6 GB ekran kartı ile size oyunlarda hiçbir sorun yaratmayacaktır.

Hp Pavillion

Hp Pavilion

Hp Pavilion; gerçekten de üst düzeyde bir oyun bilgisayarıdır. Donanımsal özellikleriyle size hayal ettiğiniz gibi bir oyun deneyimi sunmaktadır. 4K gibi yüksek çözünürlüğe sahip monitörlere uyum sağlayan bu bilgisayar ile istediğiniz her oyunu en yüksek görüntü kalitesi ve hızıyla oynama şansına erişeceksiniz. Üstün eğlence ve oyun deneyimi sunan bu bilgisayar için ödemiş olduğunuz paranın karşılığını sonuna kadar alacaksınız. Intel Core i7 8700 işlemcisinin yanı sıra 16GB sistem belleğine sahiptir. 3 TB+ 256GB SSD depolama alanı bulunmaktadır. 8GB Geforce RTX 2070 ekran kartının sorunsuz çalışacağını söyleyebiliriz.

Dell XPS Tower Special Edition

Dell Xps Tower Special Edition

2020 yılında çıkan oyunları dahi sorunsuz olarak yükleyip oynayabileceğiniz bu bilgisayara hayran kalacaksınız. Son nesil işlemcisinin yanı sıra yüksek grafik kartı ve ışık hızında çalışan belleği ile bu bilgisayarı aldığınız için kendinizi şanslı hissedeceksiniz. Oyun oynamanın yanı sıra video düzenleme gibi sistemi yoran işlerinizi halletmenize de imkan sağlamaktadır. Buna ek olarak, Dell XPS Tower sanal gerçeklik ile oynayabileceğiniz tüm oyunların gereksinimlerini karşılamaktadır. Bu bilgisayar; birçok oyun bilgisayarında olduğu gibi Intel Core i7 9700 işlemciye sahiptir. 16GB sistem belleği barındırmaktadır. 2 TB HDD depolama alanına sahip olmakla beraber 6GB Geforce RTX 2060 ekran kartı taşımaktadır.

Lenovo 510

Lenovo 510

Yukarıda bahsettiğimiz oyun bilgisayarları için yeterli bütçeniz yoksa tercihiniz Lenovo 510 olmalıdır. Bu bilgisayar ile istediğiniz her oyunu orta veya yüksek ayarlarda oynayabilirsiniz. Buna ek olarak, Photoshop gibi programlardan da üst düzey verim alabilirsiniz. Fiyatına göre performansının çok iyi olmasından dolayı mutlaka satın almanız gereken ürünler arasında bulunmaktadır. Intel Core i5 8400 işlemcisinin yanı sıra 8GB sistem belleğine sahiptir. 1 TB HDD depolama alanı bulunmaktadır. Paylaşımsız 4GB ekran kartı ile verim sağlamaktadır.

MSI Infinite A

MSI Infinite A

Son derece güçlü bir donanımı bulunmaktadır. Daha önce de söylediğimiz gibi MSI Infinite A; her şeyiyle mükemmel bir bilgisayar olarak dikkat çekmektedir. Tasarımının çok iyi olduğunu söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra, kasa dizaynı da harikadır. Donanımsal özellikleri ile de size hayal ettiğiniz bir oyun deneyimini fazlasıyla yaşatacaktır. Intel Core i7 8700 işlemcisinin yanı sıra 16GB sistem belleğine sahiptir. 2 TB HDD +256GB SSD depolama alanı bulunmaktadır. Ekran kartı ise GTX 1070 Ti olarak bilinmektedir. Piyasadaki en iyi oyun bilgisayarlarından birisi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

MSI Inginite S

MSI Infinite S

Hayatınızın her döneminde sıkı bir oyuncu olduysanız bu bilgisayarı muhakkak listenize almalısınız. Bu bilgisayar ile dilediğiniz her oyunu en yüksek grafik ayarlarında ve son derece akıcı bir şekilde oynama şansına erişirsiniz. Oyun deneyiminizi ve zevkinizi iki katına çıkarmak istiyorsanız tercihiniz kesinlikle MSI Infinite S olmalıdır. Intel Core i7 9700F işlemcisinin yanı sıra 8GB sistem belleğine sahiptir. 1 TB HDD + 512GB SSD depolama alanı bulunmaktadır. GTX 1660 Ti 6GB ekran kartının piyasadaki emsallerine kıyasla çok iyi olduğunu söylemeliyiz.

Asus GL12CX

Asus GL12CX

Oyun bilgisayarı denildiği zaman akla ilk gelen seçeneklerden birisi de Asus olmaktadır. Bu bilgisayar ile dilediğiniz oyunu istediğiniz zaman en yüksek kalitede olacak şekilde oynayabilirsiniz. Oyun oynamanın yanı sıra video ve fotoğraf düzenleme, kurgu yapma gibi kişisel bilgisayarınızı son derece yoran işlerinizi de bu bilgisayar sayesinde yapabilirsiniz. Intel Core i9 9900K işlemcisinin yanı sıra 32GB sistem belleğine sahiptir. 2 TB HDD + 256GB SSD depolama alanı bulunmaktadır. Buna ek olarak, RTX 2080 8GB ekran kartıyla da size aradığınız özellikleri fazlasıyla sunmaktadır.

Oyun bilgisayarı satın almak son derece ciddi bir iş! Bu yüzden, yukarıdaki markaların ürünleri arasında sıkı bir inceleme yapmalı ve ihtiyaçlarınız için en uygun olanına karar vermelisiniz!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.