Dolar 32,5998
Euro 34,7797
Altın 2.496,69
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

En İyi Fotoğraf Düzenleme Programı Listesi

En İyi Fotoğraf Düzenleme Programı Listesi
A+
A-

En İyi Fotoğraf Düzenleme Programı

Yaşadığımız çağın en büyük özelliklerinden biri de teknolojinin gelişmesine paralel olarak her anı kayıt altına alarak fotoğraflayabilmemizdir. Herkesin yaşamının bir parçası haline gelen telefonlarımız sayesinde profesyonel fotoğrafçı kalitesinde fotoğraflar çekip kırpmak, rengiyle oynamak ya da üzerinde başka değişiklikler yapıp bu görselleri daha çekici hale getirmek mümkün olmaktadır. Bu görselleri internet üzerinden ulaşılabilen ve hem bilgisayarlardan hem de akıllı telefon ve tabletlerden kolayca kullanılabilen en iyi fotoğraf düzenleme programı ile özgürce düzenleyebiliyoruz.

Fotoğraflarımızı arkadaşlarımız ile paylaşabileceğimiz birçok sosyal mecra var. Bu fotoğrafları paylaşıma sunmadan önce düzenleme kısmı ise artık günlük yaşantımızın bir parçası haline gelmiş durumdadır. Hali fotoğraf düzenleme söz konusu olunca karşımıza iki seçenek çıkıyor. Bilgisayarlarda kullanılan birtakım profesyonel programlar ve mobil cihazlarda kullanılan yarı profesyonel programlar. Bizler her iki durum için de en iyi fotoğraf düzenleme programı listesini sizlere sunacağız. Bu sayede sizler de fotoğraflarınızı paylaşmadan önce son rötuşları gerçekleştirebilirsiniz.

Fotoğraf Düzenleme Programı ile Neler Yapılabilir?

Fotoğraf Düzenleme Programı ile Neler Yapılabilir?

Yazımızın bu kısmında çekmiş ya da indirmiş olduğunuz bir fotoğrafın düzenlemesini nasıl yapacağınızı, aşamalarını ve nelere ihtiyaç duyacağınızı ortaya koyacağız. Neden bizler fotoğraf düzenlemeye ihtiyaç duymaktayız ve bu işlemi nasıl gerçekleştirmekteyiz. Fotoğraf düzenleme en yalın hali ile çekmiş ya da indirmiş olduğumuz fotoğrafların üzerlerinde oynamalar yapıp rötuş yapma işlemidir. Bu işlem kimi zaman basit olmakta bazen de ince ayar ve fazla zahmet gerektiren bir durum olmaktadır.

Günümüzde teknolojik cihazların gelişmesi ile çekmiş olduğumuz fotoğraflar neredeyse ekstra bir işleme gerek duymamaktadır. Fakat bu fotoğrafların üzerinde birtakım oynamalar yapmak birçoğumuz için aynı zamanda eğlencelidir. Fotoğraf düzenleme programı sayesinde fotoğraflarınızda eğlenceli değişiklikler yapabileceğiniz gibi aynı zamanda son derece profesyonel dokunuşlar da yapabilirsiniz. Fotoğrafta görünen kırmızı gözü giderebilir, fotoğrafın renk kalitesi üzerinde oynama yapabilir ve tüm ambiyansın parlaklığını ve kontrastını düzenleyebilirsiniz. Bu sayede amatör şekilde çekmiş olduğunuz fotoğraflar bile gerçek bir profesyonel fotoğraf makinesinden çıkmış gibi arkadaşlarını şaşırtabilmektedir.

Fotoğraf düzenleme programı günümüzde daha da gelişmiş bir durumda ve size daha birçok fırsatı da beraberinde sunmaktadır. Örneğin bir fotoğraftan istenmeyen nesneleri kaldırmak bilgisayar üzerinden profesyonel programlar gerektirirken, günümüzde bu işlemi akıllı telefonlarımızdan da kolayca yapabilmekteyiz. Hal böyle olunca fotoğraf düzenleme programı insanların daha da ilgisini çekerek günden güne daha da fazla kullanılıyor. Bu programlar ile illa komplike işlemler yapmak zorunda değilsiniz. İstediğiniz bir fotoğrafta kırpma işlemi yapabilir, fotoğrafı istediğiniz şekilde döndürebilir ve aynı zamanda yeniden boyutlandırabilirsiniz. Kısacası fotoğraf düzenleme programı işlevleri sayesinde her kesimden kullanıcıya hitap etmektedir.

En İyi Fotoğraf Düzenleme Programı Pc

Bilgisayarınızda fotoğraf düzenlemek için çeşitli programları kullanabilirsiniz. Bunlardan bazıları ücretsiz fotoğraf düzenleme programları, bazıları ise ücretli olarak karşımıza çıkmaktadır. Buna ek olarak Adobe’un ücretli olarak sunduğu Photoshop ve birçok dijital filtre ile beraber gelen kataloglama programı Lightroom da bu alanda mutlaka belirtmemiz gereken programların başında yer almaktadır.

Adobe Photoshop Fotoğraf Düzenleme Programı

Adobe Photoshop

Adobe Photoshop, Windows veya MacOS bilgisayarlarda kullanılmak üzere görüntü düzenleme ve fotoğraf rötuşları için kullanılan bir yazılım uygulamasıdır. Bu noktada Adobe Photoshop uzun zamandan beri var olan ve biline fotoğraf düzenleme programlarından biridir. Photoshop, kullanıcılara resim, resim ve illüstrasyon oluşturma, geliştirme veya başka şekilde düzenleme olanağı sunar. Adobe Photoshop ile arka planlar değiştirmek, gerçek hayatta bir resmi taklit etmek veya evrenin alternatif bir görünümünü oluşturmak mümkündür. Bu fotoğraf düzenleme, görüntü işleme ve çok sayıda görüntü ve video dosya biçimleri için rötuş için en yaygın olarak kullanılan yazılım aracıdır. Photoshop’taki araçlar hem tek tek görüntülerin hem de büyük fotoğrafların aynı şekilde düzenlemesini mümkün kılar. Photoshop CC, Photoshop Elements ve Photoshop Lightroom dahil olmak üzere Photoshop çeşitli sürümleri vardır.

Skylum Luminar

Skylum Luminar

Luminar’ın en iyi özellikleri arasında ara yüzü, otomatik düzeltme araçları ve etkileyici efekt filtrelerini söyleyebiliriz. Luminar’ın başlangıçta Mac cihazlar için yapılmış bir programdı. Bu nedenden ötürü Windows versiyonunda dahi Apple tasarımını görebiliyorsunuz. Programın en iyi yanlarından birisi olarak yapay zeka özelliğini söylememiz gerekir. Gökyüzü değiştirici, Cilt tonlaması, portre tonlaması gibi otomatik yapay zeka tarafından yapılabilen birçok özelliği bulunmaktadır. Elbette eksi yanları da yok değil. Yüz tanıma ya da coğrafi konum etiketleme gibi bazı araçlar yok fakat bunlar çok da büyük bir kayıp olarak gözükmemektedir. Luminar’ı aynı zamanda Adobe Photoshop eklentisi olarak da yükleyebilir ve kullanabilirsiniz.

Affinity Photo

Affinity Photo

Listemizin üçüncü sırasında karşımıza çıkan fotoğraf düzenleme programı İngiliz Serif firmasına ait Affinity’dir. Bu firma 10 yılı aşkın bu sektörde ancak programın Windows ayağı 2015’den sonra çıkmıştır. Affinity de tıpkı Luminar gibi ilk olarak Mac cihazlara gelen bir programdır. Günümüzde Affinity, Adobe’un Photoshop’u ile sıklıkla karşılaştırılmaktadır. Photoshop gibi birçok özelliği barındırsa da uygulama hızı açısından biraz daha yavaş bir program olduğu gözlemlenmiştir. Kullanıcı ara yüzü tepki alan bir diğer noktasıdır. Fakat işlerinizi profesyonel değil keyfi yapıyorsanız size tavsiye edeceğimiz bir programdır. Photoshoptan bu noktada ayrıldığı en büyük nokta ise Affinity’yi bir kere satın almanız yeterlidir ancak Photoshop aylık abonelik ücreti almaktadır.

En İyi Fotoğraf Düzenleme Programı Mobil

Sizler için hem iOS hem de Android için kullanabileceğiniz en iyi fotoğraf düzenleme programı hangileri listelemeye çalıştık. Gelin hep beraber inceleyelim.

Adobe Photoshop Mix

Adobe Photoshop Mix

Adobe Photoshop Mix uygulaması basit menüsü ile hem Photoshop yapıp hem de fotoğraflarınızı efektler ile düzenleyebilirsiniz. Bu uygulama sayesinde fotoğraflarınızı kırpıp fazlalık gördüğünüz yerleri silebilir, fotoğraflarınızı birleştirebilir, resimlerinizi hızlı bir şekilde sosyal medyada paylaşabilir ve İki veya daha fazla fotoğrafı aynı kareye yerleştirebilirsiniz.

Cymera Camera

Cymera Camera

Cymera Camera ile hızlı bir şekilde rötuşlayarak fotoğraflarınızı istediğiniz efektleri eklemenin yanı sıra 100’den fazla öz çekim filtresi ile kendi tarzınızı yansıtabilirsiniz. Bu uygulamanın size sundukları vücut şekillendirme efektleri, renk sıçratma efektleridir. Uygulamanın temel amacı fotoğraflara efekt vermek olduğu için birtakım özelliklerden yoksun olması sizlere uygun gelmeyebilir. Ancak bu efektler sayesinde keyifli vakit geçirebilir ve hem kendinizin hem de arkadaşlarınızın fotoğraflarını daha eğlenceli hale getirebilirsiniz.

Snapseed Fotoğraf Düzenleme Programı

Snapseed

Snapseed, İşinize yarayacak birçok özelliği bulunan bir fotoğraf düzenleme programı olarak bilinmektedir. Bu uygulama ile fotoğraflarınız üzerinde iyileştirme, fırça, yapı, HDR, perspektif de dahil olmak üzere 29 araç ve filtre seçeneklerinden istediğinizi uygulayabilirsiniz. Aynı zamanda program, JPG ve RAW dosyalarını da desteklemektedir. Birçok farklı efektler ile fotoğraflarınıza renk katabilir ve portre fotoğraflar için arka planı yumuşatabilirsiniz.

LightX

LightX

Listemizin dördüncü sırasında LightX fotoğraf düzenleme programı bulunmaktadır. LightX tamamen ücresiz bir uygulamadır ve akıllı cihazlarınızda çok az yer kaplar. LightX ile fotoğraflarınızı kesip, arka planı değiştirebilir, profesyonel düzenleme ile birçok zengin özellikten yararlanabilirsiniz. Aynı zamanda bu fotoğraf düzenleme programı ile fotoğraflarınızın renklerini düzenleyip, farklı filtreler sayesinde fotoğraflarınızı zenginleştirebilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.