Dolar 32,5838
Euro 34,9974
Altın 2.457,47
BİST 9.784,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C

En İyi Veri Kurtarma Programı Listesi

En İyi Veri Kurtarma Programı Listesi
A+
A-

En İyi Veri Kurtarma Programı

En iyi veri kurtarma programı yardımıyla kaybedilen verileri tamamen geri döndürebilmek mümkündür. Her bilgisayar kullanıcısı için en ciddi sorunlardan biri bu kaybedilen dosyalardır. Bilgisayarda yanlışlıkla tamamen silinen ya da sabit disk arızaları nedeni ile verilerin kaybedilmesi gibi sorunlar için çözüm sağlayabilecek veri kurtarma programları bulunmaktadır. Yanlışlıkla silinmiş bir iş dosyasından, sabit disk arızasına bağlı olarak kaybedilen fotoğrafları bu veri kurtarma programları ile geri kazanabilirsiniz. Bununla birlikte veir kurtarma programları ile USB flash bellek gibi taşınabilir bellekte yaşanan dosya ve veri kayıplarının geri döndürülmesi amacı ile kullanılabilmektedir.

Son derece pratik bir şekilde sabit disk üzerinde silinen, arıza nedeniyle kaybedilen tüm dosya formatlarındaki dokümanları hızlı ve kolay bir şekilde kurtararak, geri getirebilmek mümkündür. Bu veri kurtarma programları sayesinde artık yanlışlıkla silinen fotoğraflar ve dosyalar tamamen kaybedilmiyor.

Apowerrecover Veri Kurtarma Programı

Apowerrecover Veri Kurtarma Programı

Günümüzde bilgisayar uzmanları tarafından en yoğun şekilde kullanılan harddisk veri kurtarma programıdır. Üzerinde bulunan özellikleri ve kolay kullanılabilirlik durumu ile en iyi veri kurtarma programı olarak kabul edilmektedir. Apowersoft tarafından geliştirilmiş olan program hem Windows işletim sistemli hem de Mac bilgisayarlarda kullanılabilmektedir. Üstelik sadece sabit disk üzerinde kaybedilen veriler için değil aynı zamanda da hafıza kartı, taşınabilir harddisk ve USB flash bellek gibi taşınabilir depolama birimlerinde yaşanan aynı sorunlara yönelik olarak da kullanılabilmektedir. Kamera cihazlarında bulunan dahili depolama birimlerinde kaybedilen video ve fotoğraf dosyalarının geri getirilebilmesi amacı ile de kullanılabilmektedir. Üç farklı kullanım şekli seçeneğine sahip olan Apowerrecover programı üzerinde dosyanın en son nerede olduğuna göre odaklı tarama, nerede olduğunun hatırlanmamasında kullanılabilen tüm bilgisayarı tarama ve detaylı arama özelliği şeklinde 3 farklı tarama seçeneği bulunmaktadır. Dosya kurtarma, derin tarama modu, kolay kullanılabilirlik, güvenli arama ve zengin dosya desteği özelliklerine sahiptir.

Recuva Veri Kurtarma Programı

Recuva Veri Kurtarma Programı

Bilişim sektöründe en çok kullanılan ve en köklü en iyi veri kurtarma programı olarak kabul edilen Recuve, günümüzde de veri kayıplarına istinaden son derece yoğun şekilde kullanılmaktadır. CCleaner tarafından geliştirilmiş olan veri kurtarma programının Microsoft tarafından yayınlanmış olan hemen hemen tüm Windows işletim sistemi sürümlerinde kullanılabilmesi mümkündür. Yazılım üzerinde basit dosya kurtarma, gelişmiş derin tarama, hasarlı ya da forma atılmış sürücülere özel veri kurtarma, FAT ve NTFS desteği ve kolay kullanım sunan basit arayüz özellikleri bulunmaktadır. Bu nedenle genel bilgisayar kullanıcıları tarafından da son derece pratik bir şekilde kullanılabilen bir veri kurtarma programıdır.

Disk Drill

Disk Drill

Windows işletim sisteminin yanı sıra Mac cihazlarında da kullanılabilen Disk Drill, hem profesyonellere hem de amatörlere hitap eden son derece işlevsel bir arayüze sahiptir. Program sayesinde bilgisayarda yer alan tüm alanlar için tarama yapılabilmektedir. Bununla birlikte taranan verilere ilişkin olarak resim, video, belge, arşiv ve daha pek çok farklı biçimde kategoriye dönüştürebilme yeteneğine sahiptir. Taranmış dosyaların dosya ve tarihlerine göre filtreleme yapılabilmesi mümkündür. Her bir kurtarma taramasına ilişkin oluşturun oturumlar kayıt edilebilmektedir. ISO formatındaki verilerin kurtarılması için kullanılabilmektedir. Orijinal dosya ve klasör adlarını koruyarak, tarama ve sonuçları getirme özelliğine sahiptir. Tarama süreleri biraz uzun olan Disk Drill ücretsiz olarak en fazla 500 MB boyutundaki dosyalara yönelik kullanılabiliyor. Bu boyutun üzerinde kullanım için Disk Drill lisansı satın alınması gerekiyor.

DMDE Free Edition

DMDE Free Edition

En iyi veri kurtarma programı olmasının dışında tamamen ücretsiz olarak kullanılabilmektedir. Bu nedenle günümüzde genel bilgisayar kullanıcıları tarafından yanlışlıkla silinen video, fotoğraf ve dokümanların kurtarılması için kullanılabilmektedir. Farklı sürücü türlerinde veri kurtarabilme özelliğine sahiptir. En temel özelliği ise bilgisayarda silinmiş olan dosyaları geri getirme konusunda piyasadaki pek çok alternatifine nazaran çok daha yüksek bir başarı yüzdesine sahip olmasıdır. Program üzerinde dosyaların kaybedildiği sürücü seçildikten sonra basit bir kullanım sunan arayüz üzerinden silinmiş verileri kurtarabilmek mümkündür. Lisanslı sürümü de bulunmasından dolayı ücretsiz sürümü olan DMDE Free Edition sürümünde bazı dosya formatlarına yönelik olarak kısıtlamalar bulunuyor. Ancak kurtarılabilecek dosya boyutu konusunda herhangi bir sınırlaması lisansız sürümü için söz konusu değildir.

TestDisk

TestDisk

En geniş formatta dosya kurtarabilme özelliğine sahip en iyi veri kurtarma programı olan TestDisk, 200’ü aşkın dosya türü için bilgisayarda veya taşınabilir belleklerde tarama ve dosya kurtarma işlemi gerçekleştirebilmektedir. Sabit disklerin yanı sıra USB flash bellek üzerinde de dosya tarama ve kurtarma işlevi yerine getirebilmektedir. Ayrıca modern çağda kullanım oranları çok düşmüş olmasına rağmen özellikle kurumsal alanda işleyişe bağlı olarak yoğun şekilde kullanımı görülen CD ve DVD bellek araçlarında da veri kurtarma işlemlerini gerçekleştirebilme özelliğine sahiptir. Diğer veri kurtarma programlarından farklı olarak bilgisayarda fare ile yönetilememektedir. Çünkü yazılım arayüzünde işlem gerçekleştirebilmek için komut satırı kullanılabilmektedir. Bununla birlikte menü, araçlar ile kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Bununla birlikte program ile yapılan taramalar sonucunda geri getirilen veriler için diski salt-okunur şekilde bağlamakta olduğundan silme gibi bir durumun söz konusu olmamasını sağlıyor.

Power Data Recover

Power Data Recovery

Bilgisayar kullanıcıları için en ciddi veri kayıp sorunlarının en başında tabii ki tüm diski ya da tüm disk bölümünün kaybedilmesi gelmektedir. En iyi veri kurtarma programı olan Power Data Recovery ile bu ciddi veri kayıp sorunundan geri dönebilmek mümkün olmaktadır. Genellikle bilgisayardaki bölüm başlığının silinmesi veya bölümün tümden yanlışlıkla silinmesi nedeni ile meydana gelen bu veri kaybı şekli için en başarılı sonuçları sağlayan veri kurtarma programıdır. Diski komple tarayarak, kayıp bölümlerin tekrar geri getirilebilmesi mümkündür. Çalışma sırasında tüm programlarda hata olduğunda görülen “yanıt vermeyi durdurdu” şeklinde bir görünüme bürünüyor olsa da kapsamlı taramasını bu sırada da sürdürmektedir. Kapsamlı bir disk taraması gerçekleştiriyor olması nedeni ile tarama süreleri biraz uzundur.

Stellar Data Recovery

Stellar Data Recovery

Günümüzde son derece yüksek başarı yüzdelerine sahip olduğundan en iyi veri kurtarma programı konusunda bilgisayar uzmanlarının önerileri Stellar Data Recovery programından yana oluyor. Sabit disk veri kurtarma söz konusu olduğunda en başarılı sonuçlara sahip veri kurtarma programıdır. Herhangi bir dosyanın yanlışlıkla silinmesi durumunda bu program ile silinmiş olan dosyayı bu programı geri getirebilmek yani kurtarabilmek mümkündür. Sabit disklerdeki veri kayıplarının dışında USB flash bellek, akıllı telefon, USB bellek gibi taşınabilir belleklerdeki veri kayıplarında da son derece yüksek başarı yüzdesine sahiptir. Program yazılımı son derece işlevsel ve basit arayüze sahiptir. Bu nedenle her türlü tarama işlemini çok hızlı ve çok kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Gelişmiş özelliklerinin yanı sıra hızlı dosya kurtarma fonksiyonu ile çok daha kısa süreler içerisinde silinmiş verilerin kurtarılmasına yardımcı oluyor.

Stellar Data Recovery, özellikle bilgisayarda veri kurtarma konusunda teknik bilgisi ya da tecrübesi bulunmayan kullanıcılar için rahat bir kullanım sunmaktadır. Bununla birlikte lisanslı sürümü bulunan Stellar Data Recovery programı için deneme özelliği de bulunmaktadır. Başarısı gözlemlenerek çok daha güvenli bir şekilde sonuçlarından emin olarak satın alınabilmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.