Dolar 32,4302
Euro 34,7481
Altın 2.430,59
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 16°C

En İyi Akıllı Saat Markaları

En İyi Akıllı Saat Markaları
A+
A-

En İyi Akıllı Saat

Teknoloji günden güne ilerlemekte ve telefonların kullanımı daha da sınırlı hale gelmektedir. Özellikle mesajlara bakmak, aramalara yanıt vermek ya da sağlık durumunu kontrol etmek için artık telefonları çok da fazla kullanmaya gerek kalmamaktadır. Bunun sebebi, edinilen akıllı saatlerin bu işlemleri rahatlık ve kolaylıkla yapmanıza olanak tanımasıdır. Dünya genelinde pek çok marka akıllı saat üreterek kendisini göstermekte, kullanıcılara da keyifli anlar yaşatmaktadır. Tahmin edileceği üzere akıllı saatler başta Güney Kore, Amerika ve Çin merkezli firmalar tarafından üretilmektedir. Yani en iyi akıllı saat hangisi sorusuna Samsung, Xiaomi ve Apple tarafından üretilen akıllı saatler yanıtını vermek uygundur. Aynı zamanda bu firmaların haricinde de çok kaliteli akıllı saat üreten şirketlerin olduğunu ifade etmek gerekmektedir.

Akıllı saatler tabii ki fiyatlarına ve özelliklerine göre farklılık arz etmektedirler. Kalp ritmini ölçen, egzersiz sırasındaki aktifliği rapor eden ve her türlü alanda kullanılabilen akıllı saatlerin fiyatının bir miktar yüksek olduğu görülmektedir. Yine de akıllı saatler telefonlar ile kıyaslandığı zaman çok daha uygun fiyatlarla alıcı bulmaktadır. Türkiye’de yeni yeni fark edilen akıllı saatlerin hayatı kolaylaştırdığı da yadsınamaz bir gerçektir.

Akıllı Saat Nedir?

Akıllı saat, içinde özel bir yazılım ve bununla birlikte işletim sistemi bulunan cihazlardır. Tabii ki bu cihazların neredeyse tamamı telefonlarla entegre bir şekilde çalışmaktadır. Özellikle son yıllarda kullanımı artan akıllı saatlerin teknoloji ilerledikçe daha da geliştiğini söylemek mümkündür. An itibariyle gerek Türkiye’de gerekse de dünya genelinde büyük satış rakamlarına ulaşan akıllı saatler büyük teknoloji firmaları tarafından üretilmektedir. Kısacası Samsung, Huawei, Apple, Xiaomi ve daha pek çok markanın bu alanda hizmet sunduklarını söylemek mümkündür.

Tahmin edileceği üzere en iyi akıllı saat kaliteli teknoloji firmaları tarafından üretilmektedir. Yalnız kullanım amaçları ve ihtiyaçlar doğrultusunda kişilerin tercihte bulunmaları çok daha doğru olacaktır. Böylelikle gereksiz masraf yapmaktan kaçınabilir, işlemlerinizi daha rahat bir biçimde tamamlayabilirsiniz.

Sadece Amerika ve dünya genelinde değil, Türkiye’de de akıllı saat kullanım sıklığı artmaktadır. Bu şekilde ilerlenmesi durumunda pek çok kişinin akıllı saatler ile görüşmelerini yapacağını, mesajlarını okuyabileceğini ve sağlık durumunu görüntüleyebileceğini ifade etmek mümkündür.

akıllı saat nasıl kullanılır

Akıllı Saat Nasıl Kullanılır?

Akıllı saatler bilindiği üzere şarj edilerek kullanılan cihazlardır. Yani en iyi akıllı saat alacak olan kişilerin şarj dayanımı gibi faktörleri mutlaka göz önünde bulundurmaları gerekmektedir. Bunun yanı sıra akıllı saati kullanmak için öncelikli olarak şarjını tamamen doldurmak ve ardından telefona entegre etmek gerekmektedir. Tabii ki Apple markalı akıllı saatler yalnızca bu markanın cep telefonlarıyla uyumlu biçimde çalışmaktadır. Lakin Android işletim sistemini kullanan akıllı saatlerin tüm Android akıllı telefonlara entegre edilebildiğini söylemek mümkündür.

Akıllı saati kullanmak için sol kola saati takmanın yeterli olacağı unutulmamalıdır. Yalnız en başta saatin telefona kurulumu yapılmalı ve gerekli güncellemeler gerçekleştirilmelidir. Böylelikle birçok uygulamayı çok rahat şekilde kullanmak da olası hale gelecektir.

Akıllı saatlerin nasıl kullanılacağı ile alakalı internette birçok video bulunmakla beraber en iyi akıllı saat modellerinin tanıtımları da gerçekleştirilmelidir. Dolayısıyla kullanım kılavuzunu okuyan ve telefondan bilgi almaya çalışıp başarısız olan kişilerin bu videolardan yardım alma şansları mevcuttur. Türkiye’de ve dünyada satış sayısının sürekli yükseldiği akıllı saatlere ilişkin paylaşılacak bilgiler bu şekildedir.

Akıllı Saat Nereden Alınır?

Akıllı saatler tahmin edileceği üzere teknoloji marketlerde satışa sunulmaktadır. Aynı zamanda bununla beraber internet üzerinden de akıllı saat sahibi olabilmek mümkündür. Yani basit bir şekilde sipariş ederek akıllı saatleri kullanabileceğinizi aktarabiliriz. Yalnız her zaman saatleri iyice araştırarak satın alma işleminin gerçekleştirilmesinin önemli olduğu unutulmamalıdır.

En iyi akıllı saat, kullanıcılara hitap eden ve özellikleriyle dikkat çeken saattir. Genellikle 200 TL ‘den başlayarak 5 bin TL’ye kadar çıkan akıllı saatlerin buna göre tercih edilmeleri çok daha uygun olacaktır.

akıllı saat özellikleri nelerdir

Akıllı Saat Özellikleri Nelerdir?

Akıllı saatler ile pek çok şeyi yapabilmek mümkündür. Yani en iyi akıllı saat alarak sağlık durumunu kontrol etmek, görüşme yapmak, mesaj okumak vs. gibi imkanlar bulunmaktadır. Basit bir şekilde sıralamak gerekirse akıllı saatlerin özellikleri şu şekildedir:

  • Saat ve tarihe bakmak
  • Mesaj ve arama bildirimleri almak
  • Telefon konuşması gerçekleştirebilmek
  • Nabız ve uyku ölçümleri yapabilmek
  • Akıllı saatle entegre uygulamaları açmak ve takip etmek
  • Adım ve kalori takibi yapabilmek
  • Çalar saatten yararlanmak
  • GPS takibi
  • Kulaklık ve müzik kontrolü sağlamak

Tabii ki akıllı saatlerin özellikleri model ve markalara göre değişkenlik göstermektedir. Ayrıca kalitenin de özellikleri etkileyeceği mutlak suretle unutulmamalıdır. Sonuç olarak en iyi akıllı saat tercihinde bulunabilmek adına ihtiyaçlar doğrultusunda bu özellikleri kontrol edebilirsiniz.

En İyi Akıllı Saat Fiyatları

Akıllı saatlerde fiyatların değişebildiğini daha önce de ifade etmiştik. Tabii ki bunu belirleyen pek çok etkenden söz etmek de mümkündür. Temel olarak bakmak gerekirse akıllı saat fiyatları üretici ve özelliklere göre artabilmekte ya da azalabilmektedir. Dolayısıyla en iyi akıllı saat alacak kişilerin bu durumun mutlaka gözden geçirmeleri gerekmektedir.

Ülkemizde akıllı saatler ortalama olarak 200 Türk Lirası’ndan başlamakta ve 5000 Türk Lirası’na kadar çıkabilmektedir. Tabii ki ağırlıklı olarak 800-1500 bandında kaliteli akıllı saatlerin piyasada yer aldığı da unutulmamalıdır.

En iyi Akıllı Saat Modelleri

Akıllı saat almak isteyen kişiler model ve marka araştırması yapmakta, bu bağlamda da bazı sorular yöneltmektedirler. Özellikle en iyi akıllı saat modelleri hangisidir diyen kişi sayısının yükseldiği gözlerden kaçmamaktadır. Basit şekilde irdelemek gerekirse sektörde çok kaliteli akıllı saatlerin olduğunu söylemek mümkündür. Yine de kalburüstü olarak ifade edilebilen saatler şu şekildedir.

apple watch series 5

Apple Watch Series 5

Apple Watch Series 5 özellikleri ile dördüncü neslinden ayrılıyor. Tasarım tarafındaki farklılıklara baktığımızda artık bizi tıpkı geleneksel bir saat gibi Hep Açık Retina ekran karşılıyor. Bu sayede saati görmek için kullanıcının bileğini kaldırmasına ya da ekrana dokunmasına gerek kalmıyor. Hiç uyumayan ekranının yanında yeni nesil Apple Watch’un kasası ilk kez yüzde 100 geri dönüştürülmüş alüminyumdan üretiliyor.

Pusula özelliğine kavuşan saatte elektriksel kalp sensörü de bulunuyor. Barometrik altimetre, ikinci nesil optik kalp sensörü, acil SOS, ivme ölçer, jiroskop, ortam ışığı sensörü de saatin diğer özellikleri arasında yer alıyor.

Şarj edilebilir yerleşik lityum iyon pil ile gelen akıllı saat, kutudan yine manyetik şarj kablosu ile çıkıyor. Şarjı tamamen dolu bir Apple Watch Series 5, 18 saate kadar pil ömrü sunuyor.

huawei watch gt2

Huawei Watch GT2

Akıllı telefon pazarının olduğu gibi akıllı saat pazarının da güçlü oyuncusu Huawei, bilindiği gibi yeni akıllı saat modeli Watch GT 2’yi kısa bir süre önce satışa sundu. Özellikle 14 gün gibi uzun bir pil ömrü iddiası taşıyan Huawei Watch GT 2, öte yandan gerek tasarımı gerek kazandığı yeni özellikleriyle beraber her kesimden kullanıcıya ayak uyduracak yapısıyla fark yaratıyor.

Huawei Watch GT 2 46mm ise 455 mAh gücünde batarya ile geliyor ve 2 haftaya kadar pil ömrü sunuyor. Anlık stres ve nabız ölçme ile beraber her zaman açık ekran ile pil ömrü 7 – 8 güne düşebiliyor.

xiaomi amazfit gtr

Xiaomi Amazfit GTR

Xiaomi son zamanlarda akıllı telefon piyasasında hızla yükselmekte. Daha çok fiyat performans ürünleri çıkarması ve orta kesim için telefon üretme anlayaşı tercih edilmesinde çok büyük rol oynamakta. Akıllı saat modellerinden Xiaomi Amazfit GTR, Türkiye’de de raflardaki yerini aldı. Xiaomi Türkiye garantili olarak büyük bir satış kanalında yerini alan ürün, siyah ve gümüş olmak üzere iki farklı renk seçeneğiyle elde edilebiliyor. Her iki versiyonu da beraberinde gelen kahverengi kayış ile çok şık görünen akıllı saat, 47 mm versiyonu için 999 TL fiyat ile satışa sunulmakta.

samsung galaxy watch active 2

Samsung Galaxy Watch Active2

Galaxy Watch Active 2, 40 mm ile 44 mm gibi 2 farklı model seçeneği bulunmakta. Ayrıca yapı olarak paslanmaz çelik ile alüminyum olarak karşımıza çıkıyor. Temel olarak farklı renk ve kayış modeli ile daha çok sayıda seçeneği ile şu an satışta. Fiyatları da seçime göre farklılık gösteriyor. Alüminyum modelin fiyatı 1599 TL iken, paslanmaz çelik modelin fiyatının da 2499 TL olduğunu bu noktada belirtmek gerekir.

akıllı saat garmin fenix 6

Garmin Fenix 6

Garmin, Fenix 6 aslında bir GPS saat klasmanında karşımıza çıkıyor. Yeni seri, Garmin’in solar şarj lensinin kullanıldığı ilk saatini barındırıyor. Ekran boyutunu büyüterek 1.4 inçe çıkaran şirket, yeni özelliklerle pil ömrünü de uzatıyor.

Fenix 6X Pro Solar, sürekli olarak GPS açıkken kullanıldığında pil ömrü yaklaşık 15 saate geriliyor. Pil koruma modu aktif hâle getirildiğinde ise bu süre 80 güne kadar çıkıyor. Kullanıcılar Wi-Fi üzerinden Spotify, ve Amazon Music’e bağlanıp kablosuz kulaklıklarıyla müzik dinleyebilme fırsatı sunuluyor. Aynı zamanda 32 gb dahili depolama alanı olduğunu belirtmeden geçmeyelim. 4300 TL gibi bir fiyata alabileceğiniz akıllı saat piyasanın en iyisi olduğunu idda etmekte.

Bu saatlerin ortalamanın daha üstünde olduğu düşünülmektedir. Lakin bunlara sadece bir örnek şeklinde bakmak çok daha uygundur. Kısacası en iyi akıllı saat hakkında daha detaylı araştırma yapmak suretiyle bütün bilgilere ulaşabileceğinizi hatırlatmak gerekmektedir.

Akıllı Saat Markaları

Hem Türkiye’de piyasaya sürülen hem de dünyada büyük satış rakamlarına ulaşan akıllı saatlerden söz etmek mümkündür. Yalnız bunun ile beraber en iyi akıllı saat markaları hakkında da bazı bilgilendirmeler yapmak isabetli olacaktır. Genel olarak akıllı saat üreticilerinin büyük bir kısmı telefon sektöründe de başarılı olmuş ve dikkatleri üzerine çekmeyi bilmiştir. Yani Apple, Samsung, Huawei, Xiaomi vb. şirketlerin çok kaliteli akıllı saatler ürettikleri akıllarda kalmalıdır. Hatta firmaların geliştirmelere devam ettikleri ve her yıl üstlerine koyduğunu da görülmektedir.

Akıllı saatlerde fiyatlar değişiklik gösterse bile özellikler doğrultusunda uygun fiyatlı cihazlar satın alınabilmekte, daha sonra telefona entegre edilerek rahatlıkla kullanılabilmektedir. Hali hazırda pek çok kişinin bu şekilde işlerini kolaylaştırdığı unutulmamalıdır. Telefonu ele almadan arama yapma, bildirimleri görme ve uygulamaları yönetmek için siz de akıllı saatlere göz atabilirsiniz.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.