Dolar 32,3582
Euro 34,9598
Altın 2.324,80
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

En İyi Mobil Oyunlar Tam Liste

En İyi Mobil Oyunlar Tam Liste
A+
A-

En İyi Mobil Oyunlar

Bir zamanlar dijital oyunlar için en iyi seçenek bilgisayarlar olarak biliniyordu. Fakat günümüzde oyun geliştiricileri mobil platformlarda da oyunculara harika bir deneyim sunuyor. Bunda mobil cihaz özelliklerinin bir hayli gelişmiş olması ön planda yer alıyor. Günümüzde artık yeni nesil oyuncular boş zamanlarında her an her yerde kullanabildikleri mobil cihazları üzerinden oyun oynamayı ve yeni oyunlar keşfetmeyi tercih ediyor. Tabi ki buda online oyun mağazalarındaki oyunlarının değerinin artmasına sebebiyet veriyor. Fakat her oyun aynı oranda indirmeye sahip olmuyor. Bazı oyunlar diğerlerinin arasından sıyrılıyor. İşte günümüzde mobil oyunlar arasındaki rekabette öne geçip dünya çapında milyonlarca oyuncunun gönlünde taht kurmayı başarmış olan, milyonlarca kitleye sahip en iyi mobil oyunlar.

subway surfers

Subway Surfers

En iyi macera oyunları arasında olan Subway Surfers, tren yolunda koşarak sizlerin altın toplamasına olanak veriyor Uygulama, bekçi ve köpeğine yakalanmadan koşmanızı gerektiriyor. Renkli ve etkileyici 3 boyutlu grafikleri, müzikleri ve animasyonları bu oyunu eşsiz kılmayı başarıyor. Oyunda topladığınız altınlar yardımıyla yeni karakterler açabilir, karakteri geliştirebilir, kaykay satın alabilirsiniz. Arkadaşlarınıza meydan okuyarak veya onlara yardım ederek de oyun alanınızı geliştirmeniz söz konusudur. Bu oyun aynı zamanda 10 yıla yakın bir zamandır mobil cihazlarda oynanmaktadır.

temple run 2

Temple Run 2

Kendini tüm dünyaya kanıtlamış olan dünyanın en yaygın oynanan mobil oyunlarından biri olan Temple Run 2, sonu olmayan bir kaçış oyunu. Oyunda, unutulmuş hazineleri açabiliyor, daha önce görülmemiş ve ayak basılmamış alanlara geçiş yapabilir, egzotik alanlara ziyaret gerçekleştirebiliyorsunuz. Son derece büyük oranda dikkat isteyen oyunda, karakteriniz durmadan koşuyor. Engellere çarpmamak ve boş alanlara düşmemek için iyi oranda refleksinizin olması gerekmektedir. Sürprizlerle dolu oyunda, her karakterin kendine özgü güçleri olmaktadır. Buda oyundaki seçenekleri arttırması ile beraber, oyuna olan ilgiyi de farklı kılmaktadır.

en iyi mobil oyunlar marvel şampiyonlar turnuvası

Marvel Şampiyonlar Turnuvası

Günümüzde herkesin bildiği ve severek izlediği Marvel karakterleri ile oynayabildiğimiz bir dövüş oyunu olarak karşımıza çıkan bu oyun, 2014 yılında Kabam şirketi tarafından hazırlanmış. Oyunun mottosu; en sevdiğin Marvel Süper Kahramanları ve Kötüleri ile epik bir karşılıklı dövüş aksiyonuna hazırlan!”dır. Oyununun genel amacı Koleksiyoncu’nun hazırlamış olduğu bu şampiyonlar turnuvasında olabildiğince şampiyonlar toplayıp bu mücadelede Koleksiyoncuya karşı yapılan savaşta yer almak. Oyun online oynanan bir oyun ve içerisinde bir sürü de farklı modlar içermekte. Ana hikaye maceralarından ayrı her ay güncellenen oyunda aylık maceralarda oynayıp şampiyonlarını daha güçlü kılacak kaynakları toplayabilirsin. Aynı zamanda arkadaşlarınla beraber ittifak kurup diğer oyunculara karşı ittifak savaşları yapılabilmekte. Oyunda aynı zamanda arena bulunmakta ve bu arenalarda oyun içinde değerli olan kredileri ve kristal parçalarını toplamak çok önemli. Google Play Store ve App Store’dan indirebileceğiniz ücretsiz bir oyun olarak karşımıza çıkıyor ve Google Play’de şu ana kadar yaklaşık 3 milyon indirmesi bulunuyor.

candy crush saga

Candy Crush Saga

Dünyanın en çok tercih edilen ve milyonlarca indirmeye sahip olan Candy Crush Saga, mobil cihaz kullanıcılarının yaygın olarak oynadığı oyunların başında gelmektedir. En az 3 adet aynı renk şekeri bir araya getirerek birleştirmenizin ardından şekerleri patlatmanız gereken oyunda, seviyeden seviyeye atlıyor ve farklı şeker modelleri ve zorlu seviyeler ile oyun oldukça eğlenceli bir hale gelmektedir. Yayınlandıktan kısa bir süre sonra son derece başarı elde eden oyun, o kadar başarılı oldu ki oyunun kopyaları ve benzerleri piyasada günden güne kendini gösterdi. Fakat bu oyunlar Candy Crush’un başarısına hiçbir şekilde yaklaşamadı diyebiliriz.

plants vs zombies

Plants vs Zombies

Bahçenizi işgal eden ve büyük oranda akın eden zombilere karşı, bahçenizdeki anti-zombi bitkilerle karşılık verdiğiniz son derece eğlenceli bir oyundur. Zombilere geçit vermeden bahçenizi güzelleştirmek için savaş vereceksiniz. Geliştireceğiniz planlar ve savunma stratejileri ile hem eğlenecek hem de güzel zaman geçireceksiniz. Kafasında trafik konisi bulunan, sırıkla atlama sporcusu olan ve buz kayağı yapan zombilere karşı vereceğiniz mücadele son derece eğlenceli oluyor. 26 çeşit zombiye 49 çeşit bitkiyle karşı karşıya kalacaksınız.

en iyi mobil oyunlar clash of clans

Clash of Clans

Dünya genelinde milyonların oynadığı Clash of Clans, gerçek zamanlı bir strateji ve arcade tarzı bir oyundur. Köyünüzü inşa ederek, askerlerinizi eğitin ve çevrimiçi oyunculara karşı savaş stratejilerinizi kurarak topraklarınızı gelişmesini sağlayın. Savaşçı sihirbazlar, okçular, ejderhalar, barbarlar ve diğer güçlü dövüşçülerden meydana gelen bir ordu kurabilir ve oyuncu klanına katılarak yükselme gösterebilirsiniz. Mobil kullanıcılar arasında hızla yayılan Clash of Clans, hem App Store hem de Play Store’de tüm zamanların en fazla indirilen oyunlar listesine olmayı başarıyor. Oyunu oynadıktan sonra büyük oranda bağımlılık yaptığını göreceksiniz.

fruit ninja

Fruit Ninja

Eğlenceli ve bağımlılık yapan Fruit Ninja, aslında sonu olmayan ve puanlama üzerine kurulu bir oyun. Oyunda bir sürü meyveleri görecek ve onların suyunu çıkarabileceksiniz Oyunda parmaklarınızı ekranda gezdirerek tek hamlede olabildiğince çok meyve kesmeye ve yüksek puan toplamaya çalışacaksınız. Ancak meyveleri keserken bombalara dikkat etmenizi öneriyoruz. Yanlışlıkla bombayı keserseniz, sizin sonunuz olabilir. Farklı oyun formatlarıyla özellikle toplu taşıma araçlarında ya da bir yerde beklerken tercih edilen oyun, boş zamanların geçmesinde yardımcı olacaktır.

call of duty mobile

Call of Duty Mobile

Bildiğiniz üzere Call of Duty yılların efsane oyunları arasında yer alıyor. Bilgisayar sürümünde son derece yüksek oranda tercih edilen oyun, artık mobil cihazlara da geldi. Mobil cihazlara eklenmiş olması da kalitesini bizlere bir kez daha gösterdi. Ekim ayının en çok konuşulan konuları arasına giren oyun Battle Royale tarzda oynanmaktadır. Çok oyunculu olan CoD Mobile kısa süre içinde PUBG Mobile gibi birçok kullanıcının tercih ettiği oyunlar arasına kendisini atmayı başarı. Bu oyun için üst düzey özellikleri içerisinde barındıran cihaz gerekmiyor. Oynamak için sadece hafıza olması yeterlidir.

en iyi mobil oyunlar pubg-mobile

PUBG Mobile

Mobil cihazlarda kendini gösteren Tencent tarafından sunulan PUBG Mobile’ın bilgisayar tarafında da büyük bir kitlesi bulunuyor. Bu kadar sevilmesi grafik ve oyun dinamiklerinin dışında oyuncular için sürekli olarak geliştirilmesidir diyebiliriz. Bunun yanında ise en önemli detay ise oyunun ücretsiz bir şekilde sunuluyor olmasıdır. Bunun yanında PC tarafında PUBG ücretli olarak oynanıyor bunu söylemek isteriz. Battle Royale tarzda sunulan oyunun son derece başarılı olduğunu sizlere söylemek isteriz. Ancak birçok kişi yapılan hilelerden dolayı oyunun eski tadının olmadığını söylüyor. Ayrıca 2020 yılında gelen güncellemeler de hileyi en aza indirmiş diyebiliriz.

cyber-hunter

Cyber Hunter

Yeni hayatımıza girmiş olan bir oyun olarak görülen Cyber Hunter, PUBG ve Fortnite gibi oyunlardan biraz farklı olarak karşımıza geliyor. Zira oyunu diğerlerinden ayırıcı farklı özellikleri bulunuyor. İlk etapta kadın ya da erkek olarak seçtiğiniz karakteri farklı özellikler ile donatabiliyorsunuz.  Saç rengi ve yüz hatlarını istediğiniz gibi ayarladığınız karakterinizi düzenlemenizin devamında direkt oyuna başlangıç yapıyorsunuz. Bir jet benzeri uçaktan harita üzerindeki alana atlıyorsunuz. Oyunun en ilginç yanı havada paraşüt ile inmiyor olmanızdır. Bu oyunda farklı olarak minik bir uçan kaykay ile iniş gerçekleştiriyorsunuz. Ayrıca topladığınız oyun içi puan ile motosiklet veya otomobil almanız söz konusudur. Bu özelliği ile de oyunu diğerlerinden ayıran bir oyundur diyebiliriz. Oyun 1 milyon tekil kullanıcı geçmeyi başarmıştır ve en iyi mobil oyunlar listemize giriş yapmıştır.

Sizler için öncesinde hazırladığımız En İyi PC Oyunları yazımızı da henüz okumadıysanız hemen okuyabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.