Dolar 32,3744
Euro 35,0015
Altın 2.325,97
BİST 9.090,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Lütfen Bu Cihazın Sahibinin Hesaplarından Birini Kullanarak Oturum Açın Samsung Hatası

Lütfen Bu Cihazın Sahibinin Hesaplarından Birini Kullanarak Oturum Açın Samsung Hatası
A+
A-

Lütfen Bu Cihazın Sahibinin Hesaplarından Birini Kullanarak Oturum Açın Samsung

Lütfen bu cihazın sahibinin hesaplarından birini kullanarak oturum açın samsung, uyarısı genellikle Google hesaplarının güvenlikleri için cihaz güvenliğinde karşımıza çıkmaktadır. Akıllı telefonlarda hesaplar oluşturulur. Bu oluşturulan hesaplar hem uygulama hem de cihaz güvenliği için kullanılır. Cihaz güvenliği için hesabınızda cep telefon numaranız gibi çeşit çeşit birçok güvenlik faktörü bulunmaktadır. Bu nedenle cihazımız da doğru kullanıldığında çok güzel güvenlik önlemlerine sahiptir.

Telefonumuzu günümüzde elimizden 5 dakika bile ayırmıyoruz bu nedenle güvenlik hafife alınacak bir unsur değildir. Cihazımızda güvenlik işlemlerinde doğruluğa ve güvenlik bilgilerimizin yedeklenmesine çok önem vermeliyiz. Çünkü telefonumuzda tüm önemli neyimiz var ise güvenli olduğuna inandığımız için saklıyoruz. Bu sebep ile telefonumuzun güvenliği de aslında bizim ile alakalı biz ne kadar ciddiye alıp güvenlik bilgilerini doğru girer ve doğru işlemler yaparsak bizim telefonumuz da o kadar güvenlidir. Yani güvenlik tamamen bizim elimizde diğer açıklamalarımızda da belirteceğimiz yöntemleri uygulayarak doğru adımlar atmış olur doğru önlemler almış olursunuz.

Android Cihazlarda Format Atma

Android Cihazlarda kulanım kolaylığı günümüzde çok gündemdedir. Bununla birlikte format atma yani sıfırlama gibi işlemleri de oldukça kolay yapılmaktadır. Güvenlik önlemlerinden kastımız öncelikli olarak mail hesabımızdır. Örneğin cihazımızı aldık ve daha önce her hangi bir mail hesabımız yok, cihazımızı kurarken cihazımız bize hesap oluşturmamız için gerekli yolu gösterecektir. Bu adımları izleyerek hesabımızı oluştururuz. Hesabımızı oluşturduktan sonra mutlaka bilgilerimizi telefonumuz dışında bir yere de yedekleyelim. Çünkü herhangi bir sıfırlamada lazım olacaktır. Cihaz format işlemini tamamladıktan sonra bize lütfen bu cihazın sahibinin hesaplarından birini kullanarak oturum açın samsung gibi bir uyarı verebilir. Bu uyarı ekranında eski hesabınızı açarak açabilirsiniz.

Cihazımıza format atmak her zaman da doğru olmayabilir örneğin format öncesi şarj seviyesi çok önemlidir. Şarj seviyesi en az %60 olması gereklidir. Peki, bu yeterli mi tabi ki de yeterli değil telefonlarımızı sık şarj ettiğimiz için bataryalarımız arızalı olabiliyor. Bazı uygulamalarda arka planda çalışarak şarj durumumuzu bir anda aşağılara indirebiliyor. Format öncesi bu tür ayrıntılar da çok önemlidir. Telefonumuzu düzeltmek isterken iyice kötü yapıp dikkatli olmadığımızda bozabiliriz.

Format Sonrası Cihaz Güvenliği

Android Cihazlarda çeşit çeşit güvenlik önlemleri bulunmaktadır. Öncelikli olarak ilk mail hesabı ile güvenliktir. Mail ile güvenlik gayet normal sabit kullandığınız mail hesabınıza kod gönderilerek sağlanan güvenlik biçimidir. Siz cihaza gelen şifreyi girer onaylarsınız ve bu aşama geçilmiş olur. Aynı şekilde cep telefonu numaranız ile yapılan güvenlik önlemi de aynı şekilde işler. Bu yöntemde aynı mantıkla çalışır. Size SMS ile bir şifre gönderilir ve sizde bunu cihazınıza girersiniz, ardından cihazınız açılmış olur. Bir ikincil mail adresi belirleyip güvenlik sisteminizi arttırabilirsiniz. Elbette ki bu durumda güvenilir bir arkadaşınızın veya kendi farklı mail adresinizi açtığınız mail adresine ikincil mail olarak eklersiniz bu sayede yeni açtığımız mail hesabını unuttuğunuzda ikincil mail aracılığı ile kolaylıkla açıp aktif edebiliriz.

telefonuma format attım açılmıyor

Telefonuma Format Attım Açılmıyor

Android cihazlarımızda güvenlik had safhadadır bu nedenle cihazımız her işlemimizi takip eder. Burada takip etmekten kastımız kayıt altına alır anlamında değil herhangi bir güvenlik ile alakalı sıkıntı var mı kontrol etmek için takip eder. Örneğin cihazımızı formatladık ve açtık karşımıza başlıkta da olduğu gibi lütfen bu cihazın sahibinin hesaplarından birini kullanarak oturum açın samsung uyarısı geldi. Bu uyarıyı aldık ve bu uyarıda iki çeşit çözüm yolu bulunmaktadır. Araştırmalarımıza göre bir en basit olanı istenen bilgileri gireriz ve cihazımız açılır. İkinci seçenek ise telefonumuzun 24 saat beklemesi gerekmektedir. Bunların nedeni ise Android işletim sisyemine göre kayıp veya çalınma riskine karşı alınan bir önlemdir. Çünkü cihaz kaybolduğunda veya çalındığında emniyete başvurarak İMEİ numarası ile cihazımızı kapattırabiliriz. Eğer 24 saat içinde herhangi bir sıkıntı yok ise zaten anormal bir durum yoktur ve cihazımız açılabilir.

Bu Soruna Yerli Çözüm

Bir arkadaşımızın deneyip bulduğu bir yöntem ise hiç bir ek uygulama veya programa ihtiyaç duymadan çözüm yolu. Bu yöntemde öncelikli olarak cihazımızın şarjının %60 in altında olmaması gerekiyor. Çünkü işlemler esnasında şarjınızın bitmesi tüm işlemleri alt üst edebilir. Cihazınızı açtınız ve karşınıza lütfen bu cihazın sahibinin hesaplarından birini kullanarak oturum açın samsung gibi bir uyarı geldi.

  • İlk olarak sizin cihazınızdan herhangi bir arama yapamayacağınız için başka bir telefon ile kendinizi arayın.
  • Aramayı onayladıktan sonra görüşme esnasında çağrı ekleme özelliğini kullanarak tuş takımını açabilirsiniz.
  • Tuş takımı aktif olduktan sonra *#*#4636#*#* bu kodu girin kodu girdikten sonra karşınıza birden fazla seçenekli bir menü açılacaktır.
  • Açılan menüde ikinci seçeneği seçim yapın sonra sonda ise sol üstteki geri butonunu kullanarak ayarlar bölümüne gidin.
  • Ayarlar kısmında yapmamız gereken ise cihaz hakkında bölümüne gitmek cihaz hakkında ekranında derleme numarası bölümü bulunmaktadır.
  • Oraya 7 kez arka arkaya basın bu işlem ile geliştirici seçenekleri bölümünü aktif etmiş oluruz.
  • Geliştirici seçeneklerini açarak OEM kilidini devre dışı bırakın ve aynı zamanda USB hata ayıklama modunu aktif edin.
  • Son olarak fabrika ayarlarına döndüğünüzde tekrar cihazınızı açtığınızda lütfen bu cihazın sahibinin hesaplarından birini kullanarak oturum açın gibi bir uyarı almayacaksınız.

android işletim sistemi

Android İşletim Sistemi

Android İşletim sisteminde daha önce bir çok güvenlik açığı bulunmaktaydı fakat gün geçtikçe Android bu güvenlik açıklarını tek tek inceleyip kapattı. Bu sayede ise Android kullanıcıları daha güvenli bir işletim sistemi ile ilerlemeye devam ediyor. Bir işletim sisteminde güvenlik çok önemlidir. Kullanıcılar artık günümüzde tüm önemli verilerini hatta hayatında olup biten her şeylerini akıllı telefonlarında veya sosyal medya hesaplarında tutmakta. Bu nedenle ise bir akıllı telefonda güvenlik olmazsa olmaz bir seçenektir.

Android de bunu baz alarak müşteri memnuniyetini çok önemli tutarak her geçen gün güncellemeler ile güvenlik sorunlarını çözümleyerek yeni versiyonlarını güncelleme ile müşterilerine sunmaktadır. Şu an ki akıllı telefonlarda oldukça çok güvenlik önlemi bulunmaktadır. Bunlardan bahsedecek olursak:

  • Öncelikli olarak en güvenli yollardan biri olan parmak izi ile güvenlik sistemi. Dünya üzerinde hiç bir insanın parmak izi birbiri ile aynı değildir. Bu nedenle en güvenli yöntem olarak parmak izi ilk sırada gelmektedir. Sonuç olarak aynı iz olmadığı için siz isterseniz açarsınız aksi taktirde açılmaz ve açılamaz da bu yüzden parmak izi çok güvenli bir yöntemdir.
  • İkinci olarak ise yüz tanıma sistemidir. Sizin yüz hatlarınızı, biyometrik yapınızı inceleyerek cihazınız bunu kaydeder. Ön kamera sayesinde her açıdan tarama yaparak karşılaştırır ve  eğer doğru ise direkt olarak güvenlik önleminden geçmiş olursunuz. Belirtmekte fayda var her telefon bu güvenlik yöntemine sahip olmayabilir.
  • Güvenlik önlemlerinde biri ise desen olarak adlandırılır. Desen dokuz tane nokta veya daha fazla noktadan oluşabilir. Unutmayacağınız şekilde noktaları birleştirerek kendinize bir desen oluşturursunuz. Bu desene her gereksinimde kullanarak güvenlik aşamasını aşmış olursunuz. Desen eğlenceli ve bir o kadar da güvenli bir güvenlik yöntemidir. Günümüzdeki hemen hemen tüm akıllı telefonlarda bulunmaktadır.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.