Dolar 32,4424
Euro 34,7505
Altın 2.440,61
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Bilgisayar Tarihindeki En İyi Açık Dünya Oyunları

Bilgisayar Tarihindeki En İyi Açık Dünya Oyunları
A+
A-

En İyi Açık Dünya Oyunları

En iyi açık dünya oyunları son zamanlarda birçok kişinin ilgisini çekiyor.  Oyun oynamak artık yaş fark etmeksizin geçmişten günümüze kadar pek çok kişinin ilgi alanını oluşturmaktadır. Aynı zamanda bazı insanların kendisine bir hobi olarak kabul ettiği bir eylem haline gelmiştir. Bazı insanlar oyun oynamayı bir tutku olarak görmüş ve fırsat buldukça oyun oynamaktan zevk almıştır. Gelişen sektörle beraber de oyunların sayısında bir artış olmuş ve aynı artış onların özelliklerinde de görülmüştür. Neredeyse gerçek ortamını aratmayan mekanlarda geçen oyunlar pek çok açıdan gelişime uğramış ve oyun severlerle bu şekilde buluşmuştur.  Gerek bilgisayarlarda gerek telefonlarda gerekse konsollarda oynanan oyunlar, özellikle erkekler tarafından çok fazla tercih edilmektedir. Futbol, yarış oyunları gibi oyunlar pek çok erkeğin tercih ettiği oyun çeşitleri arasında yer alıp, tabi ki de bu tarz oyunları kadınlar da çok fazla oynamaya devam etmektedir. Ancak en iyi açık dünya oyunları çok fazla tercih edilen bir tür olmaktadır.

Oyun Oynamanın Sebepleri Nelerdir?

Oyun Oynamanın Sebepleri Nelerdir?

Oyun oynamak artık yaşı önemsiz kılan bir unsur olmakla beraber pek çok kişi kaç yaşına gelirse gelsin zaman geçirmek için ve hobi olarak gördüğü için oyun oynamaya devam etmektedir. Durum böyle olunca da pek çok kişinin evinde oyunlarla alakalı bir köşe bulunmaya başlamış ve kişiler telefonlarıyla, bilgisayarlarıyla, televizyonlarıyla uygun bir hale getirerek bu oyunları oynamaya başlamıştır. Bu yüzden oyun oynamak artık pek çok kişi tarafından tercih edilen bir hobi haline gelmiştir ve bu hobi oldukça eğlenceli bulunmaktadır.

Oyunlar artık teknolojinin ilerlemesiyle beraber farklı bir boyut kazanmıştır ve bu boyutla beraber oyunlar sanki gerçek bir kurguya sahipmiş gibi görüntüye bürünmüştür. Oyunlara genel bir göz atıldığında onların ne kadar gerçekçi bir duruşa sahip olduğu ve bu oyunların ne kadar iyi bir şekilde oynandığını anlamak mümkün olacaktır. Durum böyle olunca da oyunların birçok talibi çıkmaya devam etmiştir.

Özellikle açık dünya oyunları, pek çok kişinin tercihleri arasında ilk sıralarda yerini almıştır çünkü bu oyunlar oldukça gerçekçi olup kişilerin dikkatini çekmeyi başarmıştır. Durum böyle olunca da bu oyunlar üzerinde yapılan kurgusal hareketler artmış ve bu oyunların daha başarılı bir şekilde oyuncuya sunulması hedeflenmiştir.

En İyi Açık Dünya Oyunları Listesi

Bu anlamda gelişen teknolojiyle beraber oyunlarda uygulanan yöntemlerde yükselmeler meydana gelmiş ve çeşitlilik artmıştır. Bu çeşitlilik artınca da kişilerin bu anlam doğrultusunda daha farklı bir kurgu içerisinde oyunlarını oynamaları mümkün olmuştur. Bu oyunlar ekrana bakıldığında daha gerçekçi bir kurgu içerisinde oynanmaya devam edilmiştir. Bu yüzden bu alanlara yapılan yatırım artmış ve pek çok yeni oyun çıkarılarak oyun severlere sunulmuştur.

Grand Theft Auto 5

Grand Theft Auto 5

İnanılmaz bir atmosfere sahip olan oyun oynarken insanı çok fazla heyecanlandırmaktadır. Çarpışmaların ve buluşmaların yer aldığı bu oyunda havada da yarışmak mümkün olacaktır. Karada ve denizde de çarpışmaların yaşandığı bu oyun daha öncekilere göre farklı tarzıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. GTA 5 oyununu, serinin diğer oyunlarından ayıran en büyük özellik ise 3 farklı karakterin farklı hikayelerini oynayıp onların kaderini buluşturmak oluyor. Aynı zamanda çevrimiçi de oynanabilen bu oyunun seveni bir hayli fazla.

The Witcher 3

The Witcher 3

Aynı adlı kitaptan uyarlanan oyun, oldukça beğeni ile oynanan açık dünya oyunlarından birisidir. Modern oyun sistemlerinin kurgusuyla bütünleşmiş bir oyun olup oynayanların çok sevdiği bir oyun haline gelmiştir. Kapsamına ve detaylarına bakıldığında büyük emek verilen oyunun yapımı oldukça kusursuz bir şekilde gerçekleşmiştir.  Kasabalarda ve geniş ormanlık alanlarda gerçekleşen bu oyun koşuşturma ortamlarını beraberinde getirecektir. Birçok maceranın yer aldığı bu oyunda farklı teknolojilerin kullanılması ve en üstün şekilde bunun gösterilmesi oyunun ilgi çekici özelliğini artırmıştır.

Assasin's Creed 4

Assassin’s Creed 4

Karayip adalarında gerçekleşen bu oyunda oldukça macera dolu anlara şahit olacaksınız. Bu adada dolaşırken pek çok aksiyon yaşayacak ve kendinizi oyuna kaptırmaktan geri duramayacaksınız. Yelken açabileceğiniz bu oyunda görsel açıdan olan zenginlik sizin ilginizi çekmeyi başarabilecektir. Aksiyonun arasında burada görsel destekçiler yer almakta ve bunlar arasında okyanus, adalar, küçük adalar, kaleler, sömürge kolonileri, balinalar yer almaktadır. Suikastlerin gerçekleştiği bu oyunda bazı mücadelelere rastlanacaktır.

Red Dead Redemption

Red Dead Redemption

Red Dead Redemption oyununu birçok kişi GTA serisi oyunlara benzetmektedir. Öncelikle söylemek gerekirse oyun tamamen Vahşi Batı temasında yapılmış. Kurgusu, karakterleri, arka fonları ve müzikleri ile oldukça beğenilmiştir. Baş karakterimiz ailesini kurtarmak için birçok maceradan maceraya atlıyor. Eskiden üyesi olduğu çeteye tam anlamıyla terör estiriyor. Açık dünya oyunları arasında herkesin oynaması gereken bir oyun olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Stalker: Shadow of Chernobyl

Stalker: Shadow of Chernobyl

Dış dünyayla bir savaş halinde olan oyunda gerilim ve aksiyon hat safhada olup oyuncuya keyifli anlar yaşatmaktadır. Farklı bir kurguya sahip olan oyun çok fazla kişi tarafından oynanmıştır ve beğenilmiştir. Oyununun içerisindeki bazı özellikleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Radyoaktif fırtınalar
  • Anomaliler
  • Gamma cepleri
  • Leş yiyen hayvanlar
  • Canlıların mutasyona uğramış halleri
  • Cephanelikler
  • Zırhlar

Elite: Dangerous

Elite: Dangerous

Uzay korsanlarıyla savaşıp birçok asteroidin üzerinde madencilik yapabildiğiniz bir oyundan bahsedelim. Elite: Dangerous eğer uzay teması seviyorsanız sizler için yapılmış bir açık dünya oyunu. Yıldız sisteminde birçok maceraya katılabileceğiniz bu oyunda gökyüzü ile ilgili yeni keşiflerde bulunabilir, aynı zamanda nakliye ve ticaret yapabilirsiniz.

Sizler için daha önce hazırladığımız En İyi Korku Oyunları listemize de bakmanızı tavsiye ederiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.