Dolar 32,5998
Euro 34,7797
Altın 2.496,69
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Eviniz İçin En İyi Beyaz Eşya Markası

Eviniz İçin En İyi Beyaz Eşya Markası
A+
A-

En İyi Beyaz Eşya Markası

Evlenmeye hazırlanıyorsanız veya evinizi yenileyecekseniz bu yazı tam size göre! Beyaz eşyaların hayatımızdaki önemini hatırlatmaya gerek yoktur. Ev ve iş yerlerinde günlük hayatın vazgeçilmezlerinin başında beyaz eşyalar geliyor. Ancak, beyaz eşya seçimi son derece önemlidir. Çünkü, takdir edersiniz ki, bu ürünlere ciddi paralar ödüyorsunuz. Arızalanması veya bozulması sizin için hiç iyi olmayacaktır. Bu noktada, beyaz eşya seçiminde bazı hususlara dikkat etmelisiniz. Bu yazıda, hem en iyi beyaz eşya markası hem de diğer konulara dair bilgi alabilirsiniz.

Beyaz Eşya Satın Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Beyaz Eşya Satın Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Her şeyden önce, ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurmalısınız. Örneğin, tek başınıza yaşıyorsanız büyük bir buzdolabına ihtiyacınız olmayacaktır. Buna ek olarak, ev dekorasyonunuzu da dikkate almalısınız. Evinizde buzdolabı, çamaşır makinesi koymak adına nerelerin uygun olduğunu düşünmelisiniz. Beyaz eşya satın alırken hacim konusu da önem arz etmektedir. Çünkü, beyaz eşyanın istediğiniz yere sığıp sığmayacağından emin olmalısınız.

Beyaz eşya seçiminde ürünün fiyatı önemlidir. Ancak, ürünün işlevi ve kullanım kolaylığı daha önemli! Ayrıca, teknik servis desteği olan markaları tercih etmelisiniz. Bir diğer önemli husus ise cihazın ne kadar enerji tükettiğidir. Bu noktada, cihazın enerji sınıfı birimine göz atmalısınız. Bu birim; A harfinden başlayarak F harfine giden sıralama ile ürünün verimliliğini gösterir. A grubunun en verimli sınıfı gösterdiğini söylemeliyiz. Bir başka deyişle, daha az enerji harcayan ancak yüksek performans sunan ürünlerdir.

Buzdolabı satın alırken dikkat etmeniz gereken hususlar ise daha farklıdır. Herhangi bir elektrik kesintisine karşı kendinizi garantiye almalısınız. Bu noktada, buzdolabının saklama süresine dikkat etmelisiniz. Ayrıca, gıdalarınızı daha rahat bir şekilde saklamak adına geniş raflı ve kullanışlı bir ürünü seçmelisiniz. Bulaşık makinesi alırken daha farklı bilgilere sahip olmanız gerekiyor. Makinenin çok programlı olması zannettiğiniz kadar önemli değil! Çünkü, ihtiyacınızı görecek türden programlara sahip bir bulaşık makinesini tercih etmeniz daha elzemdir. Buna ek olarak, çamaşır makinesi alırken kısa süre ve ön yıkama programlarının olmasına dikkat etmelisiniz. Kg kapasitesi ve sıkma devri özelliklerine de muhakkak bakmalısınız. Yorgan ve yastık yıkamak istiyorsanız ya da kuru temizlemeye para vermek istemiyorsanız yüksek kapasiteli ürünleri seçmelisiniz.

Sonuç olarak, beyaz eşya alırken yukarıdaki hususlara dikkat etmek şart gözüküyor. Peki, hangi markanın beyaz eşyalarını tercih etmelisiniz?

Hangi Markanın Beyaz Eşyaları Kaliteli?

Beyaz eşya almaya giderken alacağınız markayı ve modeli iyi araştırmalısınız. Yanlış bir seçim yaptığınız takdirde ilerleyen yıllarda ciddi servis masrafları ödemek zorunda kalırsınız. Herkesin bildiği üzere piyasada çok sayıda beyaz eşya markası bulunuyor. Bu kadar alternatif arasından en iyisini bulmanız elbette kolay değil. Her markanın avantaj ve dezavantajları bulunuyor. Siz de tüm bunları bilmek zorunda kalıyorsunuz. Dilerseniz en iyi beyaz eşya markası listemize geçiş yapalım.

Bosch Beyaz Eşya Markası

Bosch Beyaz Eşya Markası

Siemens tarafından üretildiğini belki de ilk defa duymuşsunuzdur. Bir başka deyişle hem Siemens hem Bosch aynı fabrikalarda üretilirler. Bosch ile Siemens arasında çok az kalite farkı vardır. Siemens; ana firma olduğu için bir tık daha kalitelidir. Fakat, Bosch’un da son zamanlarda gelişen bir marka olduğunu söylemeliyiz. Bosch hakkında yapılan kullanıcı yorumları iyi olmayabilir. Çünkü, üretimini Türkiye’ye aktaran Bosch; bir dönem problem yaşamıştır. Günümüzde ise Bosch’un üretiminde herhangi bir sorun yoktur. Servis ağının çok iyi olduğunu söylemeliyiz. Bosch ürünlerinin kolay kolay bozulmayacağını ifade etmeliyiz. Gözü kapalı güvenebilirsiniz.

Miele Beyaz Eşya Markası

Miele Beyaz Eşya Markası

Alman markası Miele; kalitenin adresi olarak dikkat çekiyor. Yüksek kalitedeki ürünlerini güvenerek satın alabilirsiniz. Markanın ürün çeşitliliği de son derece fazladır. Ev tipi klasik beyaz eşyaların yanı sıra restoran tipi profesyonel beyaz eşyalar da bulunuyor. Bu noktada, kalite arıyorsanız kesinlikle Miele’yi tercih etmelisiniz. Ancak, tahmin edebileceğiniz üzere pahalı bir markadır. Ayrıca, yedek parçaları da pahalıdır. Servis ağının ise zayıf olduğunu söylemeliyiz. Tüm bu sebeplerden dolayı, Siemens ve Bosch’a kıyasla tercih edilme oranı düşüktür.

Beko - Arçelik

Beko – Arçelik

Yıllardır birbiriyle karıştırılan Beko ve Arçelik; aslında aynı fabrikanın ürünüdür. Ancak, Beko’nun tüm dünyaya hitap ettiğini söyleyebiliriz. Arçelik ise Beko’nun Türkiye temsilcisidir. Beko ve Arçelik ürünleri; tüketiciler arasında son derece popülerdir. Ancak, diğer markalar gibi son derece tercih edilen ürünleri bulunmaktadır. Yine de ortalama bir bütçeniz varsa Beko – Arçelik’i tercih edebilirsiniz.

Siemens

Siemens

Hiç şüphesiz elektrik – elektronik sektöründe dünyanın lider markasıdır. Gaggenau’nun ardından ikinci en iyi beyaz eşya markası olduğunu söyleyebiliriz. Siemens; kalitesinin yanı sıra geniş servis ağıyla da beğeni topluyor. Müşteri memnuniyetine önem veren Siemens; yüksek fiyatlı olsa da tercih edilesidir.

Samsung

Samsung

Elektronik dünyasının dev ismidir. Akıllı telefon, televizyon denilince akla gelen Samsung; her alanda başarılıdır. Ancak, Samsung beyaz eşya ürünleri, diğer markalar kadar iyi değildir. Bir başka deyişle, servis ağında ve ürün kalitesinde sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Gaggenau

Birçok tüketicinin belki de ilk defa duyduğu bir markadır. Ancak, piyasadaki en iyi beyaz eşya markasıdır. Gaggenau’nun tek dezavantajı ise fiyatlarıdır. Bir başka deyişle, yüksek performansına rağmen iyi bir bütçeniz yoksa tercih etmemelisiniz. Alman malı olan Gaggenau; Alman mühendisliğinin ulaşabileceği noktayı temsil eder. Aldıktan sonra uzun yıllar sorunsuz olarak kullanabilirsiniz.

Profilo

Reklamlarda görmeye alışık olduğunuz bu markayı da tercih listenize eklemelisiniz. Ancak, Profilo; Siemens ve Bosch’a bağlıdır. Beyaz eşya markaları arasında sıralama yapıldığında bu iki markanın arkasında gelir.

Vestel

Beyaz eşya denildiği zaman akla ilk olarak Vestel geliyor. Geçmiş yıllarda İngiliz malı olan Vestel; günümüzde Çin’den gelen parçaların Manisa’da montaj edilmesiyle hizmet veriyor. Bir başka deyişle, Vestel’den Çin standartlarında beyaz eşya satın alabilirsiniz. Vestel; 90’lardan bu yana televizyonları ile ünlüdür. Bu noktada, beyaz eşya konusunda kullanıcı yorumları pek olumlu değildir.

Baymak

Kombi ve klima başta olmak üzere su ısıtıcıları denildiği zaman akla ilk olarak Baymak gelir. Baymak; her sene Türkiye’nin en çok klima satan markası olur. Bu durum, kesinlikle tesadüf değildir. Baymak hakkındaki kullanıcı yorumları ise değişkendir. Sevenler olduğu gibi şikayet edenler de bulunur. Bunun sebebi biraz da müşterisinin fazla olmasıdır.

AEG

Alman markası olarak bilinir. Geçmiş yıllarda yalnızca beyaz eşyada değil elektronik sektöründe en iyisi olsa da günümüzde işler farklıdır. Tüketiciler tarafından eskisi kadar rağbet görmez. Beyaz eşya ve küçük ev aletleri üreten AEG; yine de Alman kalitesinden ödün vermez. Tüm bunlara ek olarak, küçük ev aletlerinde Tefal, Arzum, Fakir ve Philips öne çıkıyor diyebiliriz.

Beyaz eşya seçiminde yukarıdaki markalar arasından eleme yapabilirsiniz. Bu noktada, ilk olarak ürün fiyatına dikkat ettiğinizi biliyoruz. Ancak, bazı durumlarda, aynı kalitedeki ürünü çok daha pahalıya alabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken ilk husus fiyat performans oranı olacaktır. Ürünlerin özelliklerini kıyaslamalısınız. Aralarında kalite farkı olmayan iki üründen fiyatı düşük olanı tercih etmelisiniz. Bir başka deyişle, marka takıntısı yüzünden gereksiz para harcamamalısınız. Bunun yanı sıra, beyaz eşya kampanyalarını da muhakkak takip etmelisiniz. Son olarak, çevrenizdeki insanların kullandığı ve tavsiye ettiği ürünleri listenize almalısınız.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.