Dolar 32,3119
Euro 35,0621
Altın 2.278,19
BİST 8.994,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

En İyi Yabancı Diziler, En Çok İzlenen Yapımlar

En İyi Yabancı Diziler, En Çok İzlenen Yapımlar
A+
A-

En İyi Yabancı Diziler

Türkiye’de yaşayan ancak diğer kültürleri öğrenmek ve farklı ülkelerin dizilerini izlemek isteyen binlerce kişi bulunmaktadır. Tabii ki bu kişilerin farklı amaçlarla yabancı dizi izlediklerini söyleyebilmek mümkündür. Yine de dil öğrenmek, yabancı dizilerin kurgu ve senaryosunu beğenmek, yabancı dizileri daha akıcı bulmak bu durumun en temel sebepleri olarak sıralanabilmektedir. Ayrıca yabancı dizilerdeki heyecan dolu sahnelerin varlığı da seyircilere keyifli anlar yaşatmaktadır. Türkiye’de ikamet eden ve yabancı dizi izlemek isteyen birçok kişi direkt olarak en iyi yabancı diziler araması yapmakta ve kesin bir yanıt beklemektedir.

Lakin bu sorunun temel bağlamda kesin bir cevabı bulunmamaktadır. Çünkü her dizinin kendine göre farklı olumlu ve olumsuz özellikleri mevcuttur. Aynı zamanda kişisel zevklere göre en iyi dizinin farklılık göstereceği unutulmamalıdır. Yine de ülkemizde pek çok kişinin beğendiği yabancı diziler şu şekildedir:

  • Breaking Bad
  • The Walking Dead
  • Game Of Thrones
  • Stranger Things
  • Dark
  • Sex Education
  • How I Met Your Mother
  • Dexter

Tabii ki bu listeye onlarca diziyi beraberinde eklemek mümkündür. Dolayısıyla en iyi yabancı diziler mutlaka kişisel olduğu unutulmamalı, haliyle seyirciler kendi zevklerine göre dizi tercih etmelidirler.

en iyi yabancı diziler sıralaması

En İyi Yabancı Diziler Sıralaması

Yabancı dizi izlemek çok büyük bir keyiftir. Bunun sebebi, yabancı dizilerin kurgularının çok kaliteli olması ve senaryolarının sürükleyici bir şekilde yazılmasıdır. Aynı zamanda yabancı dizilerin sürelerinin Türk dizilerine göre çok uygun olması da önemli bir ayrıntıdır. Yani basit bir şekilde ifade edilirse:

  • Dizi sürelerinin 30-50 dakika arasında olması
  • Senaryolarının sürükleyici olması
  • Kurgu ve kalitesinin üst düzeyde bulunması
  • Farklı türlerde diziler üretilmesi
  • Dil ve kültürel gelişime katkı sağlaması

Gibi sebeplerden ötürü yabancı dizilerin Türk izleyiciler tarafından ilgi çektiğini belirtmek mümkündür. Bu arada en iyi yabancı diziler sıralaması merak edilmekte ve Türkiye’deki seyirciler de bu konuyla alakalı net bir bilgi almak istemektedirler. Temel açıdan bakıldığı zaman yukarıdaki diziler ile birlikte:

  • Sherlock
  • Game of Thrones
  • La Casa De Papel.
  • Black Mirror
  • Simpsons
  • Stranger Things
  • How I Met Your Mother
  • Breaking Bad

Gibi ses getiren yapımların önde olduğunu söylemek mümkündür. Tabii ki dizi sıralaması tamamen şahsi bir durumdur. Ancak dünyada ve Türkiye’deki seyircilerin genel olarak rağbet ettiği dizilerin bu şekilde olduğu da unutulmamalıdır. Sonuç olarak en iyi yabancı diziler sıralaması böylelikle ifade edilebilmektedir. Gerek ücretli platformlardan gerekse de ücretsiz hizmet veren dizi platformlarından bu yapımları çok rahat bir şekilde takip edebilirsiniz.

en iyi yabancı dizi

En İyi Yabancı Dizi

Türkiye’de yaşayan ve yabancı dizi izlemeyi seven pek çok kişinin internet üzerinden en iyi yabancı dizi hangisidir şeklinde araştırma yaptığı bilinmektedir. Tabii ki bu soruya yanıt vermek oldukça zordur. Çünkü “en iyi” kavramı kişiden kişiye göre mutlaka farklılık gösterecektir. Bunun yanı sıra kişisel zevkler de devreye girdiği zaman içinden çıkılamaz bir durum oluşmaktadır.

Gerek Türkiye’deki gerekse de dünya genelindeki izleyicilerin ilgiyle takip ettikleri diziler en iyi olarak sıralanmaktadır. Yani çok fazla reyting alan, konuşulan ve reklamı yapılan dizilerin en iyi yabancı dizi kategorisinde değerlendirildiği unutulmamalıdır. Son zamanlarda Türkiye’de La Casa de Papel, Breaking Bad, Game Of Thrones, Stranger Things, gibi dizilerin ön plana çıktığı bilinmektedir. Yine de tek bir dizi ismi vermek doğru olmayacaktır. Bu yüzden araştırmaların buna göre yapılması elzemdir.

Game of thrones

En İyi Yabancı Diziler 2018

2018 yılına pek çok dizi damgasını vurmuş ve Türkiye’deki yabancı dizi tutkunları tarafından ilgiyle takip edilmiştir. Bu nedenle köklü bir yapım arayanların ilk başta en iyi yabancı diziler 2018 araması yaptıkları görülmektedir. Tabii ki bu sorunun yanıtını vermek gerçekten hiç kolay olmayacaktır. Lakin ülkemizde ve dünyada birçok kişiyi tatmin eden Game Of Thrones gibi yapımlar bu kategoride kabul edilebilmektedir. Kısacası en iyi yabancı dizilerin biraz şahsi olduğu ve bu noktada istenilen türe göre araştırma yapılması gerektiği göz önünde bulundurulmalıdır.

2018 yılında çok kaliteli diziler ücretli platformlar üzerinden seyirci ile buluşmuştur. Tabii ki Türkiye’deki izleyicilerin de bu yapımları takip ettikleri görülmüştür. Hatta en iyi yabancı diziler 2018 araması yapılmasının en temel sebebinin de bu olduğunu ifade etmek mümkündür. Yine de yabancı dizi arayanların ücretli ya da ücretsiz platformlardan destek almak suretiyle beğenebilecekleri yapımları bulacakları unutulmamalıdır.

Türkiye’de de seyirci ile buluşan ve 2018 yılında aktif olarak yayınlanarak reyting rekorları kıran birçok dizi bulunmaktadır. Tabii ki bu dizilerin önemli bir bölümünün Amerikan ve İngiliz yapımı olduğu da unutulmamalıdır.

en iyi yabancı diziler 2019

En İyi Yabancı Diziler 2019

Tıpkı 2018 yılında olduğu gibi 2019 senesinde de birçok dizi Türk seyirci ile buluşmuş ve izleyici kitlesi bu yapımları yakından takip etmiştir. Tabii ki ülkemizde yabancı dizi izlemeyi seven kişilerin önemli bir kısmının 2019’da da yayınlanan dizilere yöneldikleri görülmektedir. Bu sebeple en iyi yabancı diziler 2019 senesine ait aramaların artış yaşadığı fark edilmektedir.

Şuan itibariyle dünyada ve Türkiye’de en çok takip edilen 2019 yapımı dizinin Unbelievable olduğu ifade edilmektedir. Yine de Peaky Blinders gibi sağlam dizilerin de daha önce başlamasına rağmen 2019’daki etkinliğini koruduğu unutulmamalıdır.

Genel olarak en iyi yabancı diziler 2019 ‘da yayınlanmış ve aktif olarak da yayınlanarak reyting rekorlarını alt üst etmiştir. En başta paralı dizi izleme platformlarında seyirci ile buluşan dizilerin kitleleri memnun ettikleri de unutulmamalıdır.

en iyi yabancı dizi izle

En İyi Yabancı Dizi İzle

Türkiye’deki seyirciler, en iyi yabancı dizi izle işlemini hiçbir zorluk yaşamadan paralı platformlar üzerinden gerçekleştirebilirler. Yani paralı platformlarda son çıkan yapımların bulunabileceğini söylemek mümkündür. Ayrıca ücretsiz dizi izleme sitelerin de de en iyi yabancı dizilerin yer aldığı kesinlikle unutulmamalıdır. Ülkemizde yabancı dizilere meraklı olan seyircilerin büyük bir bölümünün bu şekilde yapımları takip ettiği de gözlerden kaçmamaktadır.

Chernobyl

En İyi Mini Diziler

Mini dizi tahmin edildiği üzere her bir bölümün ortalama 80-120 dakika arasında olduğu ancak bölüm sayısının 6’yı geçmediği dizilerdir. Bu diziler genellikle bir ya da birkaç sezon sürmektedir. Dolayısıyla bu şekilde ortaya çıkan yapımlara en iyi mini diziler adı verilmektedir.

Ülkemizde yabancı dizi izlemekten zevk alan ancak kısa sürede diziyi bitirmek isteyen kişiler bu tür yapımlara yönelmektedirler. Dolayısıyla en iyi mini diziler aramasının gerçekleştiğini söylemek mümkündür. SherLock, Chernobil gibi yapımların en iyi dizilere örnek olarak gösterilmesi de uygun olacaktır.

en iyi yabancı diziler IMDb

En İyi Yabancı Diziler IMDb

IMDB bilindiği üzere dizi ve filmlerin izleyen kişiler tarafından yorumlandığı ve puanlandığı platformların başında gelmektedir. Tabii ki yabancı dizi arayan seyirciler de IMDb sorgusu yapmaktadırlar. Temel olarak bakıldığı zaman Sherlock, Fringe, How I Meet Your Mother, Game Of Thrones ve Dark en iyi diziler arasında kabul görmektedir. Yine de en iyi yabancı diziler IMDb araması üzerinden puanlanmış tüm yapımları bulmak da mümkün olacaktır.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.