Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Tüm Zamanların En İyi Metal Grupları

Tüm Zamanların En İyi Metal Grupları
A+
A-

En İyi Metal Grupları

En iyi metal grupları arasında birçok isme yer verebiliriz. Ancak öncesinde Heavy metal müzik türüne biraz değinmekte fayda var. Metal müzik insanlık tarihinin en farklı ve en sert müzik türlerinden birisi olarak kabul görmekte. 1960’lı ve 1970’li yılların Amerika ve İngiltere’sinde yükselişe geçmiş olan Rock müziğin türlerinden biridir. Rock müzik türü alt dallarından birisi olan heavy metal, çok sert ve yüksek sesli müzik tınılarının bulunduğu bir müzik türüdür. Dünya genelinde çok uzun yıllardır milyarlarca insanı etkilemiştir. Aynı zamanda insanları etkisi altına almış olan çok sayıda eserin sunulduğu bir müzik türüdür.

Rock temeli üzerine dayalı tınıları ile dikkat çeken heavy metal müzik türünde, kalın ve ağır ses öne çıkar. Ayrıca oldukça uzun gitar soloları, distortion ve yüksek ses detayları, bir heavy metal şarkının en belirleyici özellikleri arasında yer alır. Tüm müzik türleri için olduğu gibi heavy metal müzik türü içinde tarihi boyunca birbirinden başarılı isimler ve gruplar çıkmıştır. Dünya genelinde geniş hayran kitlelerine ulaşan ve heavy metal müziğin gelişimine katkı sağlamış en iyi metal grupları ile çok daha özel bir müzik dinletisi sağlanabiliyor.

Metal Müzik Nedir?

Metal Müzik Nedir?

Heavy metal müzik, elektro gitar, bas gitar, bateri, klavye ve vokaller ile müziğin en sert ve en şiddetli gürültüsünün öne çıktığı müzik türüdür. Dünyanın her yerinde çok sayıda insan tarafından bir yaşam felsefesi olarak kabul görür. Deri kıyafetler, geniş ve büyük motosikletler, aykırı saç şekilleri ve sosyal sınıflandırmalara karşı tepki gibi unsurlarıyla tamamen kendisine has bir müzik türüdür. Heavy metal müziğin günümüze kadar ulaşmasını ve aynı etkiyle büyümeye devam etmesini sağlayan en iyi metal grupları;

  • Led Zeppelin,
  • Black Sabbath,
  • Iron Maiden,
  • Megadeth,
  • Scorpions,

şu şekilde sıralıyoruz. Dilerseniz en iyi metal gruplarına tek tek değinelim.

Led Zeppelin Metal Grubu

Led Zeppelin Metal Grubu

Led Zeppelin İngiliz Rock müzik grubudur. Eğer heavy metalden bahsedeceksek asla atlamamamız gereken tek müzik grubudur. Zira Led Zeppelin, başta heavy metal olmak üzere günümüzde bilinen çok sayıdaki Rock müzik tarzının alt türlerinin keşfedicisidir. Dönemin en aykırı ve en özel müziğini yapan bir gruptur. Ayrıca her bir şarkısıyla efsanelerini daha da pekiştiren Led Zeppelin en iyi metal grupları arasında mutlaka ilk sırada yer alır. Bununla birlikte grup üyeleri kendilerinin heavy metal diye bir şey yapmadıklarını kendi hoşlarına giden müziği, Rock müziği yapmıştır. Ancak günümüzde yaptıkları şarkılardan sadece heavy metal değil, pek çok farklı müzik tarzının temellerini oluşturacak altyapı ve tınılar çıkartılmıştır.

1968 yılında İngiltere’de kurulan ve gelmiş geçmiş en iyi metal grupları listesinde bir numarada bulunan Led Zeppelin grubu, gitarist Jimmy Page, baterist John Bonham, bas gitarist John Paul Jones ve vokalist Robert Plant ile oluşturulmuş 4 kişilik bir müzik grubudur. Led Zeppelin, “Kashmir” ve “Stairway to Heaven” gibi şarkılarıyla dünyanın her yerinde tanınmaktadır. Müzik dünyasına önemli katkıları bulunan Led Zeppelin, 40 dakikaya kadar ulaşan şarkılar yapması ile de dikkat çekmekte. Bunun dışında konserlerinde genellikle albümdeki şarkıları aynı şekilde çalmazlar. Bu nedenle de konserlerine gelen dinleyicilerine daha kaliteli, daha farklı ve daha özgün şeyler sunarlardır.

Black Sabbath Metal Grubu

Black Sabbath Metal Grubu

“60 Çocukları” veya “Çiçek Çocukları” olarak isimlendirilen ABD’deki 1960’lı yılların sisteme ve yaşam standartlarına tepkiyle büyüyen gençlik hareketinin en önemli temsilcilerinden birisi de Black Sabbath olmuştur. Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi metal grupları arasında yer alıyor. Black Sabbath tarafından bestelenen tüm şarkılar, dünyanın her yerinde en çok dinlenen ve efsaneleşmiş heavy metal şarkıları arasında kendisine yer buluyor.

1968 yılında İngiltere’nin Birmingham kentinde kurulan Black Sabbath üyeleri Ton Lommi, Ozzy Osbourne, Geezer Butler ve Bill Ward’dan oluşmaktadır. Dünya üzerinde heavy metal müzik türünün öncüsü olarak kabul görmektedir. Günümüzde de halen dünyanın en çok dinlenen ve en çok tanınan heavy metal müzik gruplarından birisidir.

Iron Maiden

Iron Maiden

Iron Maiden dünyanın en önemli ve en iyi metal grupları arasında gösterilir. Aynı zamanda da en zengin rock müzik gruplarından birisidir. 1975 yılında İngiltere’nin başkenti Londra’da kurulmuştur. Ayrıca yaptığı sert müziğiyle çok kısa sürede dünyaca üne sahip olan bir müzik grubudur. Iron Maiden çok sayıda müzik ödülünün de sahibi olmuştur. Günümüzde de en çok dinlenen heavy metal müzik gruplarından birisidir. Her biri birbirinden müzik dehası olan isimlerden oluşmaktadır. Grubun yaptığı tüm şarkılar her zaman en çok satanlar arasında yer almıştır. Bu sayede de listemizde Iron Maiden’den kesinlikle söz etmemiz gerekir.

Iron Maiden en iyi metal grupları arasında kendisine yer buluyor. Günümüzde Iron Maiden üyeleri arasında;

  • Steve Harris,
  • Dave Murray,
  • Adrian Smith,
  • Bruce Dickinson,
  • Nicko McBrain,
  • Janick Gers
  • Micheal Kenney

isimleri geçmekte. Ayrıca Iron Maiden müzik grubunun tarihi 4’e ayrılmaktadır.  Bunlar;

  • “Paul Di’Anno dönemi”,
  • “Blaze Bayley dönemi”,
  • “Bruce Dickinson ve Adrian Smith’in Dönüşü”,
  • “Günümüz”

olarak bilinmektedir. Bu dönemlerde var olan ve sonradan ayrılan, şuan grupta yer almayan isimler de vardır. Bu isimler; Paul Day, Dennis Wilcock, Doug Simpson, Paul Di’Anno, Clive Burr, Dennis Stratton ve Blaze Bayley’dir.

Megadeth

Megadeth

Megadeth, dünyaca ünlü Amerikalı heavy metal grubudur. Ayrıca dünyanın gelmiş geçmiş en iyi metal grupları arasında kabul ediliyor. Tüm şarkıları dünyanın her yerinden dinleyiciye ulaşmayı başarmıştır. Grubun kuruluş hikayesi de son derece sıra dışıdır. Bir diğer dünyaca ünlü heavy metal grubu olan Metellica grubunda bulunan “Dave Mustane” grubundan kovulduktan sonra çok geçmeden yeni bir müzik grubu kurdu. Mustane, bu yeni müzik grubunu basçı David Ellefson ile birlikte 1983 yılında kurmuştur. Grup 1983 yılından 2002 yılına kadar aktif olarak müzik hayatına devam etmiştir.

2 yıllık bir aranın ardından yeniden sahnelere dönüş yapmıştır. Megadeth müzik grubu 2004’ ten bu yana kesintisiz olarak yeni albüm çalışmalarına devam ediyor. Aynı zamanda ünlü grup yeni konserler düzenlemeye ara vermiyor. Grubun günümüzdeki üyeleri ise Dave Mustaine, David Ellefson, Kiko Loureiro ve Dirk Verbeuren şeklindedir. Çok sayıda albüm yayınlayan Megadeth, heavy metal müzik türünde Türkiye’de de çok tanınan bir gruptur. Aynı zamanda en çok dinleyiciye sahip olan heavy metal gruplarından birisidir.

Scorpions

Scorpions

Grubun adının Türkçeye çevrilişi “Akrepler”dir. Dünyanın en çok albüm satışı gerçekleştiren heavy metal gruplarından birisidir. Dolayısıyla Scorpions dünyanın en iyi metal grupları arasında kabul görür.  Aynı zamanda da en köklü müzik gruplarından birisidir. 1965 yılında kurulan grubun kurucusu ise gitarist Rudolf Schenker’dir. Alman metal grubu Scorpions, Almanya’nın Hanover kentinde kurulmuştur. Albümlerini ağırlıklı olarak hard Rock ve heavy metal tarzında oluşturmaktadırlar. Scorpions müzik grubu, dünyanın en çok dinlenen metal gruplarından birisi konumundadır.

Scorpions tarafından çıkartılmış olan;

  • “Wind of Change”,
  • “Still Loving You”
  • “Always Somewhere”

gibi çok sayıdaki şarkısı birden fazla neslin dimağında kendisine yer bulmuştur. Ayrıca modern çağ müzik tutkunlarını da yakalamayı başarmıştır. Günümüzde Klaus Meine, Matthias Jabs, Rudolf Schenker, James Kottak ve Pawel Maciwoda isimleriyle müzik hayatına devam etmektedir. Uzun müzik tarihi boyunca onlarca farklı isim gruba katılmıştır. Ancak birçok isim daha sonrasında çeşitli nedenler ile ayrılmıştır.

Şayet sıkı bir rap müziği hayranıysanız, Dünyanın En İyi Rapçileri adlı yazımızı okumanızı öneriyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.