Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

En İyi Romantik Komedi Dizileri Yerli ve Yabancı

En İyi Romantik Komedi Dizileri Yerli ve Yabancı
A+
A-

En İyi Romantik Komedi Dizileri

Yaz aylarının başlamasıyla severek takip ettiğimiz çoğu dizi sezon finali yapıp tatile girmektedir. Bununla birlikte bu dizilerinin yerini yaz ile özdeşleşmiş olan hatta yaz aylarının vazgeçilmezi en iyi romantik komedi dizileri almaktadır. Bu romantik komedi dizileri bize kışın stresini atmamıza ve yazla birlikte pozitif enerji ile kışa hazırlanmamıza imkân verir. Bizler bu yazımızda sizler için yaz aylarında severek takip edebileceğiz en iyi romantik komedi dizileri listeledik.

En İyi Türk Romantik Komedi Dizileri

Seksenler

Seksenler

Listemizin ilk sırasını TRT ekranlarının fenomen haline gelmiş dizisi Seksenler almaktadır. Genç, yaşlı, kadın, erkek ve çocuk demeden geçmiş özlemi duyanların merakla izlediği dizimiz adı üzerinde seksenli yılları anlatan bir dönem dizisidir. Milyonlarca izleyiciyi ekrana kilitleyen, tekrar bölümleri bile sıkılmadan, bıkılmadan izlenen bir kült diziden bahsediyoruz. Seksenli yılların aile ve mahalle-toplum yaşantısını renkli camlarda değil, bire bir, sıcacık aile ortamında paylaşmanın keyfini bizlere gösteriyor. Hafta içi her gün TRT ekranlarında olan dizimiz 326 bölümü ile izleyicilerini ekran başına bekliyor.

En İyi Romantik Komedi Yalancı Yarim

Yalancı Yarim

Listemizin ikinci sırasında romantik komedi dalında 2006 yılında Star TV ekranlarından yayınlanmış ve herkes tarafından beğeni ile takip edilmiş Rahmetli Barış Akarsu’nun başrollerinde olduğu yalancı yârim var. Bu vesile ile 4 Temmuz 2009 tarihinde sonsuzluğa uğurlanan sanatçı Barış Akarsu’yu sevgi ve özlemle anıyoruz ve diziyi izlemeyenlere tavsiye ediyoruz. “Tarık Tekelioğlu”, “Alfonso” ya da Merve Sevi‘nin canlandırdığı karakter Naz Özkul‘un deyimiyle “Şoför Tarık”… 49 bölüm yayınlanan Yalancı Yarim’e dizi boyunca birçok şarkıyla eşlik etmişti. Barış Akarsu, genç yaşta aramızdan ayrılarak birçok şeyi yarım bıraktı, bunlardan birisi de Yalancı Yarim dizisiydi.

En İyi Romantik Komedi No: 309

No: 309

Listemizin 3. Sırasında Fox TV tarafından yayınlanmış olan ve iki sezon altmış beş bölüm süren No:309 var. Gold Film’in yapımcılığını üstlendiği diziyi Aslı Zengin ve Banu Zengin kaleme aldı, Hasan Tolga Pulat da yönetti. Başrollerini Demet Özdemir, Furkan Palalı ve Sumru Yavrucuk paylaşmıştı. Yanlış anlaşılmalar ve ufak oyunlar sonucunda önce otel odasında, sonra nikâh masasında kendilerini bulan Lale ve Onur’un zoraki evliliği zamanla aşk evliliğine dönüştü. Çok fazla engel, sayısız tartışma atlattıktan sonra mutlu sonla bitti onların hikâyesi.

Kiralık Aşk

Kiralık Aşk

19 Haziran 2015 – 20 Ocak 2017 tarihleri arasında Star TV’de yayınlanan ve iki sezon altmış dokuz bölüm süren Ortaks Yapım imzalı, hikayesini Meriç Acemi’nin yazdığı romantik komedi dizisidir. Başrollerini Elçin Sangu, Barış Arduç, Salih Bademci, Seçkin Özdemir, Müjde Uzman, Onur Büyüktopçu, Nergis Kumbasar paylaşmıştı. Dizinin bu kadar ilgi görmesinin sebebi elbette Elçin Sangu ve Barış Arduç uyumuydu.

Leyla ile Mecnun

Leyla ile Mecnun

Listemizin son sırasında yine TRT’nin fenomen bir dizisi Leyla ile Mecnun var. Aynı gün, aynı hastanede dünyaya gelen biri kız diğeri erkek iki bebek, hastanede boş yer kalmayınca aynı yatağa konurlar. Ailelerinin “doğar doğmaz birbirlerini buldular” şakası üzerine, bebeklere beşik kertmesi yapılır ve kızın ismi Leyla, oğlanınki ise Mecnun olur. Aradan yirmi beş yıl geçer. Leyla, İstanbul Üniversitesi’nde okurken, Mecnun ise Açık Öğretime devam eder. Her ikisinin de birbirlerinden haberi yoktur. Bir sabah, ailesi Mecnun’a durumu anlatınca, Mecnun gönülsüzce annesiyle birlikte Leyla’yı istemeye gider. Fakat ziyaret tartışmayla sonlanır; gönülsüz Mecnun ise Leyla’yı ilk gördüğü an da aşık olmuştur. Leyla’yı etkileyebilmek için sürekli peşinden koşan Mecnun’un rüyasında bir gece Aksakallı bir Dede girer. Fakat bu dede rüyaların da dışına taşar.

En İyi Romantik Komedi Kore Dizileri

Love with Flaws

Love with Flaws

Yönetmenliğini Jin Suk Ok’un yaptığı ilk bölümü 27 Kasım 2019’da MBC’de yayınlanan ve 32 bölümden oluşan Love with Flaws, romantik komedi türünde Güney Kore yapımı bir televizyon dizisidir. Başrollerden Joo Seo Yeon, başına bela açan 3 erkek kardeşe sahip olduğu için yakışıklı erkeklere karşı mesafeli olan beden eğitimi öğretmenidir. Başrolümüz Lee Kang Woo ise geçmişte aşırı kilolu olduğu için yıllar boyunca görünüşüne dikkat etmiş. Ona göre artık tüm kadınları etkileyebilecek kadar yakışıklı bir erkeğe dönüşmüştür. Dış görünüşe çok takıntılı olan Lee, Joo ile tanıştıktan sonra onunla her konuda tartışmaya başlar. Bu ikili arasında geçen romantik komedi tarzı kore dizisi yoğun ilgi ile izlenmektedir.

Suki na Hito ga Iru Koto

Suki na Hito ga Iru Koto

Dizimizde Sakura Misaki başrolümüzdür. Kendisi pastacılık yapmakta ve kariyerinde ilerlemek için kendini sürekli geliştirmeye odaklanmış. Bundan dolayı Sakura’nın uzun saman boyunca hiç sevgilisi olmadı. İşinden kovulduğu bir gün eve geri dönerken platonik aşkı Chiaki ile karşılaşır ve işler bu noktada değişmeye başlar. Chiaki işten kovulan Sakura’ya kendi restoranında çalışmak üzere iş teklif eder. Ev ile restoran arasındaki mesafe uzak olduğu için Sakura’nın kendi evinde kalmasını isteyen Chiaki, Sakura’ya böyle bir teklifte bulunur. Sakura bu fırsatı değerlendirmek için teklifi kabul eder. Evde yalnız olacaklarını düşünen Sakura, evde kalan iki kişi daha görünce işler karışmaya başlar.

En İyi Romantik Komedi Level Up

Level Up

Level Up 2019 da yayın hayatına başlayan Güney Kore yapımı romantik komedi türü bir dizi olup yönetmenliğini Kim Sang-Woo yapmaktadır. Ana karakterler Sung Hoon dizide ‘Yoo Seong CRC’ adlı yeniden yapılandırma konusunda uzman bir şirkette müdür olarak görev alan Ahn Dan-Te karakterini canlandırmaktadır. Duygularını belli etmeyen poker yüzlü birisidir. Han Bo-Reum dizide ‘Joy Buster’ adlı bir oyun şirketinde baş geliştirme görevlisi olarak çalışan Shin Yeon-Hwa karakterini canlandırmaktadır. Bir gün, çalıştığı ‘Joy Buster’ iflas eder ve ‘Joy Buster’ı tekrar ayağa kaldırabilmek için Ahn Dan-Te (Sung Hoon) ile birlikte çalışmaya başlar. Ahn Dan-Te’yi etkileyebilmek için bir oyun geliştirmeye karar verir. Dizinin konusu ise yeniden yapılandırma uzmanı Ahn Dan-Te (Sung Hoon) ve oyun aşığı Shin Yeon-Hwa’nın (Han Bo-Reum) etrafında dönmektedir. Birlikte iflas eden bir oyun şirketini canlandırmak için mücadele ederler. İlk başlarda, büyük anlaşmazlıklar yaşayan bu ikili zaman geçtikçe birbirlerine aşık olur.

En İyi Yabancı Romantik Komedi Diziler

En İyi Romantik Komedi High Fidelity

High Fidelity

1995 yılında yayımlanan bir romandan alıntılanarak 2000 yılında karşımıza çıkan High Fidelity (Sensiz Olmaz), Hulu original tarafından romantik komedi dizisi olarak karşımıza çıktı. Dizi başlarda birçok tepki alsa da kısa sürede sevildi ve baş tacı edildi. Dizide ana karakterimizin başından geçen romantik karmaşık ilişkileri komik bir şekilde ele alması en hoş olan noktalardan. Aynı zamanda sıkı sık 4. Duvarı yıkıp bizler ile konuşması, diziye apayrı bir keyif katmış. Plak dükkanında çalışan baş karakterimizin geçmiş başarısız ilişkilerini bir çalma listesi edası ile sıralayıp, gözden geçirmesi çok güzel aktarılmış. Bu romantik komedi yapımı diziyi izleminizi tavsiye ederiz.

The O.C.

The O.C.

Bir dönemin fırtınalar estiren dizisi kesinlikle unutulmayacak türden bir dizi. The. O.C. gençlik dizileri denilince şüphesiz akla ilk gelen dizilerden. Henüz The O.C izlemeyenler için dizinin konusundan spoilersız bahsedelim. Orange Country’de zenginlik içerisinde yaşayan gençleri ve onların ailelerini konu alıyor. Ryan başrolünün, bu zengin hayata adım atması ile tüm aksiyon başlamış oluyor. The O.C. için ülkemizden de Medcezir ismi ile uyarlama çekilmiştir. The O.C., 5 Ağustos 2003-22 Şubat 2007 tarihleri arasında ABD’de FOX kanalı tarafından yayınlanmıştır. Dizi 50’den fazla ülkede gösterilmiştir. Dizideki müzik seçimleri çok beğeni toplamış, az tanınan gruplar kendilerini tanıtma fırsatı yakalamışlardır. Dizi müziklerinden tam 6 adet albüm yayınlanmıştır.

Sizler için daha önce hazırladığımız En İyi Yabancı Diziler adılı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz. Dilerseniz En İyi Türk Dizileri yazımızı da okuyabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.