Dolar 32,5309
Euro 34,9615
Altın 2.439,32
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

En İyi Yabancı Şarkılar – En Popüler Yabancı Şarkılar

En İyi Yabancı Şarkılar – En Popüler Yabancı Şarkılar
A+
A-

En İyi Yabancı Şarkılar

Müzik hayatımızın vazgeçilmez bir parçasıdır. Melodisi ve tınısıyla bizleri en uzak diyarlara götüren, farklı kültürleri içimizde yaşamamızı sağlayan mucizevi bir yaşam parçasıdır. Geçmişten günümüze geçen zaman ve değişen müzik tarzlarıyla birlikte müzik alanında pek çok farklı alan ve kategori oluşmuştur. Bunlar, kullanılan müzik aletlerine ya da ritimlerine göre ayrılırlar. Her kategoride de dönemine göre birçok en iyi yabancı şarkılar vardır.

Son zamanlarda özellikle de genç nesiller, yabancı şarkılara daha fazla ilgi duymaya başladı. Bu sayede farklı dilleri ve kültürleri de tanıma fırsatı yakaladılar. Peki, bu yabancı şarkılardan en çok beğenilenleri hangisi, ya da en iyi yabancı şarkılar hangileri geçtiğimiz yılın en iyi yabancı şarkılar listesine bu yazımızda birlikte bakacağız. Kendi kategorisinde top 10’u açıklamadan önce hangi müzik kategorilerinde değerlendirilmeler yapılıyor, bu müzik türleri neler bunlara bakalım.

Dünyadaki Müzik Türleri

Dünyadaki Müzik Türleri

Dünya genelinde yayımlanan şarkılar, içlerinde farklı türlere ayrılır. Bu şekilde kendi kategorilerinde en iyileri değerlendirilir ve şarkıların sahipleri ödüllerini alır. Bu müzik türleri nelermiş aşağıda maddeler halinde verdik.

Rap

Ülkemizde de son zamanlarda fazlasıyla revaç görmeye başlayan rap müzik, dünya genelinde de şimdiye kadar efsanevi şarkıları bünyesinde barındırır.

R&B

Daha çok Jazz, gospel ve blues tarzı olan bu müzik türü, dünya genelinde fazlasıyla tercih edilen ve dinlenilen şarkılara ev sahipliği yapar.

Heavy Metal

İçerisinde agresif ritimleri bulunduran bu müzik türünde pek çok hareketli güzel şarkıya imza atılmıştır. Özellikle de gençlerin tercih ettiği ve severek dinlemiş olduğu bir müzik türüdür diyebiliriz.

Rock Müzik

Kendi alanında en iyi yabancı şarkılar ortaya koyan ve ne kadar zaman geçerse geçsin eskimeyen şarkılara sahiplik yapan bir müzik türüdür Rock.

Pop Müzik

Dünyada en çok dinlenilen müzik türü olan pop, şarkıları ile insanlara enerji veren ve onları eğlendiren hareketli ve neşeli bir tarzı olan müzik türüdür.

Country Müzik

Ülkemizde Türk halk müziği kendi kültürümüzü yansıttığımız bir müzik türü olduğu gibi, Country müzik de diğer ülkelerin kendi kültürlerini yansıttığı bir müzik türüdür.

Elektronik Müzik

Bu müzik türü özellikle eğlence mekanlarında çalan şarkıların bütünüdür. Aynı zamanda dünyaca ünlü DJ’lerin seslerini duyurduğu müzik türü olarak da söyleyebiliriz.

Yukarıda belirtmiş olduğumuz müzik türlerinde değerlendirmeye alınan her sene düzenlenen çeşitli müzik ödül törenleri vardır. Bu ödül törenlerinde kendi alanında en iyi şarkıya sahip olan sanatçılar ödüllerini alırlar. Bakalım son dönemlerde en iyi yabancı şarkılar hangileriymiş, hangi şarkılar dinleyicisinde daha fazla etki bırakmış.

Türlere Göre En İyi Yabancı Şarkılar

Nerede olursak olalım vazgeçemeyeceğimiz bir şey olan müzik, dinlediğimiz şarkılarla bizleri farklı yerlere götürür. Modumuzu yükseltir, kimi zaman da düşürür. Ancak biz o an neyi istiyorsak bize bunu verebilen tek şeydir. Dünyada da bizleri alıp götüren sayısız yabancı şarkı vardır. Peki son zamanların en iyisi olan ve en çok dinlenilen yabancı şarkılar hangileridir? Acaba birazdan sıralayacağımız şarkılardan hangilerini biliyorsunuz ya da duydunuz, öğrenelim.

En İyi Yabancı Rap Şarkısı

En İyi Yabancı Rap Şarkısı

En iyi yabancı şarkılar listesinde Rap müzik kategorisinde birincilikte yer alan şarkı, Cardi B, Bad Bunny ve J Balvin’in ‘’I Like It’’ adındaki şarkılarıdır. Aynı zamanda bu şarkı çeşitli ödülleri de beraberinde sanatçılarına kazandırdı. Eğer Rap müziğe ilgili biriyseniz bu şarkıyı mutlaka dinlemenizi ve kendinizi akışına bırakmanızı öneririz.

En İyi Yabancı Rock Müzik

Kendi alanında yıllardır başarılı müziklere ve efsanelere yer vermiş olan rock müzikte en iyi yabancı şarkı olarak son zamanların ses getiren bir şarkısı ve Panic! At The Disco grubuna ait olan ‘’High Hopes’’ şarkısıdır.

En İyi Yabancı Elektronik Dans Şarkısı

Eğer dans etmeyi seven ve eğlenceye doyamayanlardansanız, Zedd, Maren Morris & Grey’in yaptığı  ‘’The Middle’’ şarkısını mutlaka dinlemelisiniz.

En İyi Yabancı R&B Şarkısı

En İyi Yabancı R&B Şarkısı

Bu kategoride kendini kanıtlamayı başarmış ve son zamanlarda fazlasıyla dinlenen bir şarkı olan ‘’Boo’d Up’’ , Ella Mai tarafından seslendirildi. Şarkı kendi alanında fazlasıyla ses getiren ve son dönemlerde çok sık dinlenilen bir parça haline geldi. Henüz dinlemediyseniz koşun diyoruz.

En İyi Yabancı Heavy Metal Şarkısı

Agresif bir tavırla yapılan bu şarkı türünün en iyi örneğini ise ABD’li bir grup olan TOOL’un  ‘’7empest’’ şarkısı verir. Son zamanlarda Metalcileri etkisi altına alan ve kendi alanında en iyi yabancı şarkı olarak adlandırabileceğimiz bir şarkıdır. Eğer çılgınlar gibi kafa sallamak istiyor ve kendinizden geçmek istiyorsanız, daha ne bekliyorsunuz.

En İyi Yabancı Country Müzik

En İyi Yabancı Country Müzik

Son dönemin en çok dinlenilen country müziği olan Bebe Rexha & 9Florida Georgia Line’nın yaptığı ‘’Mean To Be’’ şarkısı, sizi alıp götürecek cinsten. Aynı zamanda 2019 yılının en iyi country şarkı ödülünü de almayı hak etti.

En İyi Yabancı Pop Müzik

Yabancı pop müzik alanında pek çok farklı ve en iyi yabancı şarkılar kategorisine giren şarkılar vardır. Dünya genelinde de en çok dinlenilen bir müzik türü olduğundan sizlere bu kategorideki en iyi pop şarkıları sıralayacağız.

Top 10 En İyi Yabancı Pop Şarkılar

Top 10 En İyi Yabancı Pop Şarkılar

  • NK – Elefante
  • Dua Lipa – Don’t Start Now
  • Tyga – Ayy Macarena
  • Drenchill – Never Never
  • Camila Cabello – My Oh My
  • Pitbull & Further – Static
  • Black Eyed Peas – RITMO
  • Alan Walker & Ava Max – Alone, Pt. II
  • Trevor Daniel – Falling
  • Saint Jhn – Roses

Yukarıda sizlere sıralamış olduğumuz top 10 listesi son zamanların en çok dinlenilen ve pop alanında en iyi yabancı şarkılar kategorisinde bulunan şarkılardır. İçlerinde oldukça başarılı sanatçılarla birlikte genç sanatçılarda yer alıyor. Dua Lipa ya da Camila Cabello gibi yıldızı parlamış şarkıcıların da şarkılarının bulunduğu bu Top 10 listesini dinlemeden geçmeyin deriz. Şarkıları dinlerken kendinizden geçmeye hazır olun.

Müzik evrensel bir dil olduğundan dili ne olursa olsun bizleri kendi etkisi altına almayı başarır. Bu açıdan da yabancı şarkılar ülkemizde de fazlasıyla dinlenilen bir türdür. Farklı kültürlerin, farklı ruhların ve ritimlerin bir araya geldiği bu parçalar, ruhumuza işler.

Sizlere sıralamış olduğumuz tüm müzik türleri ve şarkıları kendi alanlarında en yabancı iyi şarkılar olarak da nitelendirebiliriz. Bu bakımdan bir kez de olsa bu şarkılara kulak vermeniz, sizleri çok farklı boyutlara taşıyacaktır. Tüm sanatçıların kendilerini ve sanatlarını ortaya koyarak çıkarttıkları bu şarkılar, sadece ülkemizde değil, dünya genelinde de son zamanlarda büyük başarılara ulaşmış şarkılardır.

Eğer sürekli Türkçe şarkılar dinleyen biriyseniz, sizlere listelediğimiz bu yabancı şarkılara da göz atmanızı tavsiye ederiz. Böylece belki de yeni bir müzik tarzını da benimsemiş ve kapılarınızı açmış olursunuz. Unutmayın, şarkıların hangi dil olduğu önemli değildir, ruhunuza nasıl işlediği önemlidir. Bu bakımdan hiçbir şarkı eskimez ve siz dinledikçe var olurlar.

En iyi yabancı şarkılar listemiz ve yazımız burada sona eriyor. Umarım içlerinden fazlasıyla beğendiğiniz ve kendinizi bulabileceğiniz bir şarkı çıkar. Sizlere daha önce En İyi Şarkıcılar hakkında bilgi vermiştik. O yazımızı da okumayı unutmayın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.