Dolar 32,3455
Euro 35,0945
Altın 2.310,71
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Editörlerimizin Kaleminden Haritada Kaybolmak Özet

Editörlerimizin Kaleminden Haritada Kaybolmak Özet
A+
A-

Haritada Kaybolmak Özet

Roman tutkunlarının arşivinde yer alması gereken çok özel bir eser ile karşınızdayız. Sizi bambaşka dünyalara taşıyacak ve sıra dışı karakterleri ile ayaklarınızı yerden keseceğini düşündüğümüz bu romanı sizinle de paylaşmak istedik. Haritada kaybolmak özet başlığı altında sizler de kitaba dair fikirler edinebilir ve okumak için vakit bulamadığınız takdirde bu özetten faydalanabilirsiniz. Editörlerimizin hazırladığı özet, aynı zamanda ödev çalışmalarında da kaynak niteliği taşıyacak kadar güçlüdür.

Haritada Kaybolmak Uzun Özet

Eser, Vladimir Tumanov imzası taşıyor ve bu eser ile ilgili en önemli bilgilerden bir tanesi de romanın dünyada ilk kez ülkemizde yayınlanmış olmasıdır. Chris ve Francis, roman boyunca muhatap olacağımız ve gizemini çözme konusunda son sayfaya kadar bizi sürükleyici bir maceraya iten iki ana karakter olarak karşımıza çıkıyor. Aslında roman da bütünüyle bu karakterler üzerine kurulu.

İki kardeşin hikayesi ve aslında romanın ana konusu, bu iki kardeşin yağmurlu bir günde ilginç eşyaların satıldığı basit bir dükkana girmeleri ile başlıyor. Bu dükkanda birbirinden değişik eşyaların yanı sıra yine birbiri ile alakası olmayan çok sayıda ürün satılıyor. Yağmurdan ötürü sığındıkları dükkanı incelemeye başlıyorlar.  İki kardeşin hayatını alt üst edecek ve onları ilginç bir maceraya sürükleyecek olan şey, dükkanda bulunan bir şekeri yutmaları ile başlıyor. Elbette bunun farkında bile değiller ve hatta masum bir şekerleme olduğunu düşünüyorlar. İlerleyen bölümlerde bu yaptıklarının hiç de masum olmadığını sizler de çok daha iyi anlayacaksınız.

Haritada Kaybolmak Konu Özeti

Vücutlarındaki değişimi kısa süre içerisinde fark eden iki kardeş, ilginç bir serüvene de imza atmış durumdalar. Bu değişimi sonlandırabilmek için haritada karşılarına çıkan 10 soruya doğru yanıt vermeleri gerekiyor. İlk bakışta bunun gayet kolay olduğunu düşünüyorlar ancak peşlerine düşen amansız bir gazeteci var. Haliyle cevapları bulmak onlar için her geçen dakika biraz daha zor ve sıkıntılı bir hal alıyor.

Dükkan sahibinin onlara sunduğu harita üzerinden bir seçim yapmak durumunda kalıyorlar. Bunun sonucunda onların tercihleri toprak oluyor. Toprak üzerindeki 10 farklı sorunun cevabını bulmak onların tek amacı haline geliyor. Eğer bu soruların cevaplarını bulurlarsa, her şey normale dönecektir. Bilmeceyi ve soruların cevabını çözmek için kısıtlı günleri olduklarını anlamaları da çok uzun sürmez. Cevap bulamadıkları her gün bir yaş daha büyürler. Bundan ötürü vücutlarındaki değişim dışarıdan bakıldığında daha net bir şekilde fark edilmeye başlar. Cevapları bir an önce bulmak zorundalar aksi takdirde yakın çevreleri de onları terk edecek. Hatta okurken farkına varacaksınız, anne ve babaları dahi bu duruma kayıtsız kalacaklardır.

Kardeşler, sorulara daha hızlı yanıt bulabilmek adına şehrin kütüphanesinin yolunu tutarlar  Buradaki coğrafya kitapları sayesinde sorulara yanıt verebileceklerini düşünürler. Sık sık burayı ziyaret edip haliyle dikkatleri üzerine çekmiş olurlar. Ancak bu umurlarında değildir. Yine kütüphanede vakit geçirdikleri bir gün, program yapımcısı olduğunu ve isminin Wrangel olduğunu söyleyen bir adam ile tanışırlar. Wrangel, kardeşlerle biraz sohbet ettikten sonra onlara çok güzel bir teklif sunar. Yaşadıkları bu olayı tüm detayları ile anlatmalarını ve bunu tüm dünyaya duyurmayı teklif eder. Bu sayede televizyondan hatırı sayılır bir gelir elde edecek ve o da adını duyurmayı başaracaktır.

Haritada Kaybolmak Geniş Özeti

Haritada Kaybolmak Özet yazımızın bu ilerleyen satırlarında romanın gidişatı hakkında daha fazla bilgi vereceğiz. Ufak sürpriz bozanlar da elbet olacaktır. Bundan ötürü aslında sizi biraz uyarmış bulunmaktayız. O zaman dilerseniz bu soluksuz maceraya hız kesmeden devam edelim.

İçinde oldukları bu tuhaf oyunun en önemli kuralı ise bu sırrı kimsenin bilmemesi ve yine bu sırrın ortaya çıkmamasıdır. Kardeşler, bu teklifi istemeyerek de olsa reddederler ve oradan uzaklaşırlar. Olumsuz yanıt alan program yapımcısı ise hayır cevabına alışkın değildir. Bunu bir takıntı haline getirerek kardeşlere bir tehdit mesajı yollar. Yaşadıkları evlerinde büyük bir yıkım gerçekleştirir.

Chris ve Francis, bu sorunun büyüyeceğini anlarlar ve çareyi şehirden uzak bir yaşam sürmekte bulurlar. Evlerinden ayrılıp kendilerine orman içerisinde gizlenmiş olan bir kulübe bularak burada yaşamaya başlarlar. Ancak sorunlar bir türlü bitmez ve program yapımcısının korumaları onları bir kez daha bulur. Yapımcı iki kardeşi rahatsız etmeye devam eder. Bu durumun üzerine Chris’in vermiş olduğu yanlış cevaplar da eklenince sorunlar artmaya başlar. Yanlış cevaplanan bir soru yüzünden 10 yaş yaşlanan Chris, artık gözleri çok az gören bir insandır. Bu nedenden ötürü okumakta da zorlanmaya başlar.

Chris ve Francis Kardeşler, hayatlarını kaçarak ve araştırarak geçirmek zorunda kalırlar. Lakin sorunlar bir türlü yakalarını bırakmaz ve onlara daha zor şartlar olarak geri döner. İkisi de artık çok daha yaşlıdır. Yalnızca gözleri ile değil, ayakları ile ilgili sorunlar da can sıkıcı bir boyuta ulaşır. Program yapımcısının tehditleri ise tam gaz devam eder. Zorla da olsa onlara program yaptırmak için elinden gelen her şeyi yapmaktadır. İki kardeş, sorunu çözmenin tek yolu olarak dükkan sahibini bir kez daha ziyaret etmek ister. Elbette bu yolculuk boyunca baş belaları da onları yakından takip eder. Sürekli huzurlarını kaçırmaya devam eder.

haritada kaybolmak özet kısa

Haritada Kaybolmak Özet Kısa

Haritada Kaybolmak özet kısa başlığı altında romanı deşifre etmeden sizlere de birtakım bilgiler sunmak istedik. Romanı bitirmiş olan biri olarak kesinlikle sizlere de tavsiye ediyorum. Halihazırda özetini okuduğunuzda bile ne denli ilginç bir serüven olduğunu sizler de kısa süre içerisinde tespit etmiş olacaksınız. Vaktiniz olmayabilir ya da romanları sıkıcı buluyor da olabilirsiniz ancak Haritada Kaybolmak gerçekten çok özel bir kitap. Basıldığı günden bu yana sayısız insana ulaşmayı başardı. Roman tutkunlarının arşivinde yer alması gereken en önemli eserlerden bir tanesi ve hali hazırda ülkemizde de satışı devam etmektedir.

Haritada Kaybolmak özet kısa şeklinde bakacak olursak, bu roman, iki kardeşin ilginç serüvenine sizleri de dahil ediyor ve sayfaları her çevirdiğinizde onların bir an önce kurtulması için dua ediyorsunuz. Bu sürükleyici romanı okuduğunuzda sizler de onlarla birlikte ilginç bir haritaya yolculuk yapacak ve farklı dünyaları keşfedeceksiniz. Zekice yazılmış bir romandan bahsediyoruz ve kurgu konusunda da muazzam bir dil söz konusu. Süslü anlatımdan uzak ve gayet sade bir dile sahip olması da okurlar için en önemli unsurlardan bir tanesidir. Özet ile yetinmenizi istemiyoruz ve kitabı mutlaka edinmenizi tavsiye ediyoruz. Okuyup bitirdikten sonra bize teşekkür edecek ve ne kadar doğru bir tavsiye olduğunu çok daha net bir şekilde fark etmiş olacaksınız.

Kalabalık karakterler ya da bütünden kopan hikaye anlayışından uzak bir roman. Sizi her an içinde tutuyor ve az önce de ifade ettiğimiz gibi sayfayı her çevirdiğinizde kardeşler ile birlikte sizler de sıkışmışlığı iliklerinize kadar hissediyorsunuz. Yormayacak ve kısa süre içerisinde bitireceğinizi düşündüğümüz eşsiz bir roman ve dijital dünya aracılığı ile de bu kitabı sipariş edebilirsiniz. Bu keyifli yolculuğa sizler de karakterler ile birlikte çıkabilir ve haritada kaybolabilirsiniz. Yazarın, en çok satan romanlarından bir tanesi ve daha da önemlisi etkisi uzunca bir süre hissedilecek muhteşem bir serüven söz konusu. Hemen şimdi satın alabilir ve sizler de vakit kaybetmeden okumaya başlayabilirsiniz. 1961 Rusya, Moskova doğumlu yazar, Rus Edebiyatı için de önem arz eden isimlerden bir tanesidir. Aynı zamanda ilgi uyandıran diğer yazılarımıza da buradan ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.