Dolar 32,5650
Euro 34,9596
Altın 2.447,87
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

En İyi Bulut Depolama Hizmeti Sağlayıcıları

En İyi Bulut Depolama Hizmeti Sağlayıcıları
A+
A-

En İyi Bulut Depolama

Dijital depolamada teknolojik yenilikler stabil ve pratik çözümlerden yararlanma fırsatı veriyor. 21.yüzyıl dünyasında neredeyse her şeyin dijitalleşti diyebiliriz. Dolayısıyla veri depolama konusunda çok ciddi bir ihtiyaç meydana gelmiş durumda. Bu ihtiyaca yönelik olarak teknolojik gelişmelerden faydalanılarak, yenilikçi çözümler sağlanıyor. Veri depolama alanında en yenilikçi çözümlerin başında ise bulut depolama(cloud) hizmetleri geliyor. Bulut depolama, bilinen standart depolama sistemlerinden farklı bir altyapıya sahiptir. Bu yüzden daha fonksiyonel ve daha verimli bir dijital veri depolama kabiliyeti sağlamaktadır. Günümüzde dünyanın her yerinde yaygın olarak kullanılıyor olması buna güzel bir örnek oluşturuyor. En İyi bulut depolama hizmet sağlayıcıları aracılığı ile herkes ihtiyaçları doğrultusunda bulut depolamanın avantajlarından faydalanabiliyor.

En İyi Bulut Depolama Hizmetleri Listesi

En İyi Bulut Depolama Hizmetleri Listesi

Teknolojik gelişimin süratle devam ediyor olmasının etkisi ile veri depolama işlemine çok ciddi bir ihtiyaç ortaya çıkmıştır. Bu ihtiyaç doğrultusunda geliştirilen bulut depolama hizmetleri ise efektif bir kullanım gerçekleştirilebilmesine yardımcı oluyor. Zira fiziksel olarak mevcut olan depolama alanlarının büyüyen dosya boyutlarında çoğu zaman yetersiz kaldığını biliyoruz. Aynı zamanda kullanım alanlarını sınırlaması verilerin depolanması hususunda ciddi bir sorun teşkil ediyor. Ancak bulut depolama hizmeti hem daha ekonomik hem de daha pratik bir çözüm oluşturmaktadır. Veri depolama konusundaki bu problemleri tümüyle ortadan kaldırıyor diyebiliriz.

Bulut depolama, verilerin fiziksel olarak tutulmasından ziyade çevrimiçi tutulabilmesine yardımcı oluyor. Kurumlar ve şirketler gibi kurumsal yapılar bulut depolamayı yaygın bir şekilde kullanmaktadır. En iyi bulut depolama hizmetleri şirketlerin yanı sıra bireysel kullanıcılar tarafından da revaçtadır. Ücretli veya ücretsiz bulut depolamanın veri depolamada getirdiği fırsatlardan herkes yararlanabiliyor. Sizler için en iyi 5 bulut depolama hizmetini sıraladık;

  • Dropbox Bulut Depolama
  • OneDrive Bulut Depolama
  • Google Drive Bulut Depolama
  • iCloud Bulut Depolama
  • MediaFire Bulut Depolama

Dropbox Bulut Depolama

Dropbox Bulut Depolama

Eminiz Dropbox ismini bir kere bile olsa duymuşsunuzdur. Bulut depolama hizmetleri denildiği zaman akla ilk gelen isim Dropbox’dır. Alanında dünyanın en çok kullanılan ve en çok tercih edilen firmalarının başında geliyor. Dropbox, günümüzün en iyi bulut depolama hizmetleri arasında kabul ediliyor. Sizler de çeşitli avantajlarla çok rahat bir şekilde bu teknolojiden faydalanabilirsiniz. Tüm kullanıcılarına herhangi bir ücret ödemeden kullanabilecekleri 2 GB boyutunda çevrimiçi kapasite alanı bulunmaktadır. Bunun dışında aylık abonelik sistemiyle ihtiyacınız doğrultusunda farklı paketler alabilirsiniz. Şirketler ve bireysel kullanıcılar için farklı fiyatlar da mevcuttur.

Dropbox’ın, en iyi bulut depolama hizmetleri arasında yer almasını sağlayan birçok önemli özelliği bulunuyor. Bu özelliklerinin en başında ise “Office Online” entegrasyonuna gelmektedir. Özellikle kurumsal çalışmalar ve yanı sıra akademik çalışmalar açısından büyük bir pratiklik kazandırmaktadır. Bununla birlikte belge düzenlemelerine yönelik olarak kullanıcılarına “Dropbox Paper” isimli bir servis hizmeti de vermektedir. Tüm veri depolama ve paylaşım işlemlerine ilişkin olarak hızlı ve akıllı senkronizasyon sağlamaktadır. Dropbox, dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye’de de yaygın olarak kullanılıyor. Yalnız Dropbox bulut depolama hizmetleri rakiplerine nazaran biraz daha yüksek fiyatlandırmalara sahiptir.

OnedDrive Bulut Depolama

OneDrive Bulut Depolama

Dünyanın en büyük teknoloji ve yazılım şirketi olan Microsoft tarafından geliştirilmiştir. OneDrive, bu alandaki en popüler hizmetlerden birisidir. OneDrive bulut depolama hizmetinin kullanılabilmesi için kullanıcıların “Microsoft Account” hesabına sahip olması gerekmektedir. Söylemek gerekir ki Microsoft hesabınızı tamamen ücretsiz bir şekilde oluşturabilirsiniz. Tüm kullanıcılar üyeliklerini gerçekleştirerek, OneDrive hizmetini kullanmaya başlayabiliyor. OneDrive bulut depolama hizmetini tüm platformlardan rahatça kullanabilirsiniz. İnternet erişiminiz olduğu sürece OneDrive sizlere büyük kolaylık sağlayacaktır.

Microsoft tarafından geliştirilmiş olması özellikle Windows işletim sistemine sahip cihazlarda çok pratik bir şekilde kullanılabilmektedir. Zira Microsoft tarafından Windows işletim sistemine entegrasyonu sağlanmıştır. Ancak MacOS, Android, Linux, iOS gibi pek çok farklı platformda da kullanım gerçekleştirebilme imkanı bulunuyor. Dosya geri yükleme özelliğine sahiptir. En iyi bulut depolama hizmetlerinden birisi olan OneDrive, tüm kullanıcılarına 5 GB kapasitesinde ücretsiz depolama hizmeti sağlamaktadır. Bu ücretsiz depolama hizmetinin yanı sıra farklı GB kapasitelerinde aylık ve yıllık olarak farklı depolama hizmeti paketleri de sunmaktadır.

Google Drive Bulut Depolama

Google Drive Bulut Depolama

Dünya üzerinde kullanımı en fazla olan bulut depolama servislerinin başında Google Drive gelmektedir. Google Drive bulut depolama hizmeti dünya genelinde 1 milyarı aşkın kullanıcıya sahiptir. Fonksiyonel kullanım özellikleri ile dikkat çeken bir servistir. Google Drive’ın bu kadar yaygın kullanılmasının sebebi şudur. Android işletim sistemine sahip cihazlarda entegre bir şekilde kurulu gelmekte. Dolayısıyla bu hizmeti kullanmak için ekstra bir işlem yapmanıza gerek kalmıyor. En iyi bulut depolama hizmetleri arasında bulunan Google Drive özellikle Android işletim sisteminde otomatik senkronizasyonu ile öne çıkıyor. Tüm verileri en güvenli şekilde bulut depolama sistemine aktarım imkanı vermektedir.

Google servislerinin tümüyle entegre bir çalışma altyapısına sahip olması çok özellikli ve aynı zamanda da çok sayıdaki işlemde pratik bir bulut depolama hizmeti kullanımının gerçekleştirilmesine yardımcı oluyor. En iyi bulut depolama hizmeti Google Drive üzerinde “Google Dokümanlar” ile entegrasyon bulunmaktadır. İki faktörlü kimlik doğrulama, yedekleme desteği, her an teknik destek imkanı ve çok sayıda özel uygulama desteği gibi birbirinden önemli avantajları kullanıcılarına sunuyor. Ayrıca 15 GB ücretsiz depolama alanı kullanımı sunuyor. Düşük bulut depolama ücretleri ile de daha fazla depolama alanına çok uygun şekilde sahip olma şansı sağlıyor.

iCloud

iCloud Bulut Depolama

Dünya genelinde en çok tanınan ve dolayısıyla en fazla kullanılan bulut depolama hizmetlerinden birisi de iCloud hizmetidir. Apple tarafından geliştirilen ve kullanıcılara sunulan iCloud servisi 2011 yılından bu yana 1 milyara yaklaşan kullanıcı sayısıyla hizmet vermeye devam ediyor. Apple tarafından geliştirilmiş olan Mac OS X Lion ve üstü işletim sistemi ile birlikte iOS 5 ve üstü mobil işletim sistemi üzerinde rahatlıkla kullanılabilmektedir. En iyi bulut depolama hizmetlerinden birisi olan iCloud aynı zamanda da Windows 7 ve üstü işletim sistemlerinde de kullanılabilmektedir. iCloud bulut depolama hizmeti “Mac Finder” ve “İWork” gibi çeşitli uygulama entegrasyonları ile çok daha fonksiyonel ve çok daha rahat bir kullanım sağlamaktadır.

iCloud bulut depolama servisi tüm Apple platformlarıyla başarılı bir entegrasyona sahiptir. Aynı zamanda tüm kullanıcıları içinde 5 GB ücretsiz depolama alanı desteği sağlamaktadır. En iyi bulut depolama servislerinden Apple’ nin iCloud bulut depolama servisi rakiplerine oranla çok daha ekonomik aylık ücretlendirmeler ile ücretli bulut depolama alanlarını sunmaktadır.

MediaFire

MediaFire Bulut Depolama

Piyasadaki çok sayıdaki rakibine göre çok daha uygun depolama ücretleri ve fonksiyonel kullanımı ile en iyi bulut depolama servislerinden birisi de MediaFire bulut depolamadır. Basit, sade ve fonksiyonel bir bulut depolama hizmeti arayanlar için birebir çözümler sağlamaktadır. 10 GB ücretsiz veri depolama hizmeti sağlamakta olan MediaFire bulut depolama hizmeti ücretli veri depolama paketlerinde ise piyasanın en uygun fiyatlarını kullanıcılarına sunuyor. Bu fiyat politikası da en iyi bulut depolama hizmetleri arasında yer almasını sağlamıştır. Ortak dosyaları izleme ve 20 GB dosya boyutu sınır gibi ek özellikleri ile herkesin depolamadaki ihtiyaçlarına dinamik şekilde yanıt verebilme kapasitesine sahip olduğundan, yoğun olarak tercih ediliyor.

Yalnızca en iyilerden bahsettiğimiz En İyi Hosting Firması adlı yazımızı da okumadan geçmeyiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.