Dolar 32,4620
Euro 34,6892
Altın 2.434,88
BİST 9.909,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

En İyi Ücretsiz Site Kurma Rehberi ve Listesi

En İyi Ücretsiz Site Kurma Rehberi ve Listesi
A+
A-

En İyi Ücretsiz Site Kurma

Dünya’da yaşanan Covid-19 pandemi sonrası birçok insanın internet üzerinden çalışmaya ve para kazanmaya başladığı gözlemlenmektedir. Hatta yerleşik firmalar ve kişiler internetten satış siteleri oluşturmaktadır. Biz bu makalemizde sizler için internet üzerinden en iyi ücretsiz site kurma nasıl olur araştırdık. Bugünlerde ücretsiz web sitesi kurmak istiyorsanız, bu artık oldukça kolay, hızlı ve herhangi bir teknik beceri gerektirmeyen bir iş haline geldi. Bu işi ticari olarak yapanların hoşuna gitmese de web sitesi için binlerce lira vermenize, makalemiz sayesinde gerek kalmayacak. Sizler de serbest bir şekilde çalışmak ve işinizi internet üzerinden yürütmek istiyorsanız ya da artık kendi web sitem olsun diyorsanız bunu yapmak çok basit ancak bazı aşamaları takip etmeniz gerekecektir.

  • Öncelikle kendi adınıza bir alan adı almalısınız,
  • İnternet sitelerinde fazla hoşlanılmayan reklamlardan kaçınmalısınız,
  • Web sitenizi kendi ihtiyaçlarınıza göre ayarlamalısınız.

En İyi Ücretsiz Site Kurma İçin Neler Gerekli?

En İyi Ücretsiz Site Kurma İçin Neler Gerekli?

Ücretsiz bir şekilde internet sitesi kurmak için wordpress akla gelen ilk hizmettir. Bu açıdan en iyi ücretsiz site kurma için söyleyeceğimiz yolları takip etmek, işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. En bilinen bu yöntem için temel 3 adım bulunmaktadır.

  • İlk olarak az önce de belirttiğimiz gibi bir alan adı ve hosting almalısınız,
  • İkinci olarak almış olduğunuz bu hosting ve alan adı üzerine wordpress’in kendi web sitesinden ücretsiz olan yazılımını yüklemelisiniz,
  • Son olarak da wordpress yüklendikten sonra, sitenizi oluşturmak istediğiniz kategoriye göre tema kurmalısınız.

Görmüş olduğunuz üzere internet sitesi kurma çok da zor değildir. Ancak burada ki en önemli nokta, kuracağınız internet sitesinin ne üzerine olacağıdır. Bundan dolayı ücretsiz site kurma kısmına geçmeden önce, web sitenizin kimlere nasıl hitap edeceğine, ne tür içerikler barındıracağına dikkat etmelisiniz.

Host ve domain kavramlarını İlk defa duyduysanız, bunları da kısaca açıklayalım. Hosting, kuracağınız sitenizin dosyalarını barındıracağınız 7 gün 24 saat açık kalan serverlardır. Domain ise sitenizin ismidir, yani örneğin “www.bubenimsitem.com” ismi gibi.

İnternet Sitesi Kurma Maliyeti Nedir?

Eğer internet sitesi kurmak için bu işlere yüksek miktarlarda ödeme yapılması gerektiğini düşünüyorsanız veya o şekilde duyumlar aldıysanız, bu doğru değildir. İnternet sitesi kurmak öyle maliyetli bir işlem değil. Hatta oldukça ucuz bir işlem. Para harcamanız gereken noktalar ise;

Domain: Yıllık ücreti yaklaşık 40 TL

Hosting: Yıllık ücreti ilk yıl için yaklaşık 120 TL

Tema: Tek seferlik ödeme ve Ömür boyu kullanım hakkı yaklaşık 300 TL

Web sitesi kurumu için tüm yapmanız gereken ödeme sadece bu kadar.  Bu maliyetleri tüm site sahipleri yıllık bazda ödemektedir. Yani bu maliyetler bu işin vazgeçilmez bir parçasıdır diyebiliriz. Tamamen ücretsiz site kurma pek de mümkün değildir fakat maliyetleri minimuma indirmek mümkündür.

En İyi Ücretsiz Site Kurma Listesi

Web sitesi kurulumu için gerekli olanları anlattıktan sonra ihtiyaçlarınızı giderdiniz ve şimdi sıra geldi sitemizi kurmaya. Sizler için hazırlamış olduğumuz en iyi ücretsiz site kurma sitelerini kısaca açıklayalım.

Ücretsiz Site Kurma Weebly

Weebly

Uzun vadeli kullanım için en iyi ücretsiz planlardan birini ve bolca ücretsiz uygulamanın yanı sıra güzel şablonlar sunuyor. Weebly’nin site editörünün Türkçe olarak kullanılabiliyor olması, yerel kitleler için site kurmak isterseniz tam aradığınız seçenek. Weebly’nin tema sayısı az olmakla birlikte, mevcut olanlar oldukça hoş ve kaliteli. Bu temalar arasında içerik bloklarını sürükleyip bırakarak neredeyse istediğiniz her düzeni oluşturabilirsiniz. Weebly’in Uygulama Marketinde ücretsiz uygulamalar ve ücretli uygulamalar da mevcut. Weebly’nin tek negatif yanı olarak kullanıcılara fazla özelleştirilebilir alan bırakmaması diyebiliriz.

WordPress

WordPress

Yukarıda belirttiğim gibi dünyada en yaygın ücretsiz internet kurma programlarından biri WordPress olmaktadır. Türkçe arayüzü olmasına rağmen, editörün bazı kısımları yalnızca İngilizce olarak kullanılabiliyor. WordPress.com kendisini bir site oluşturucu olarak tanıtmaktadır. Eski bir mode olmasından ötürü CMS tabanı kullanılmaktadır. Bu da WordPress’in çok esnek ve güçlü olduğu anlamına gelmektedir. Fakat öğrenmeniz için biraz zaman harcamalısınız. Diğer oluşturuculardaki sürükle bırak özelliğine sahip değil. WordPress, her şeyden önce bir blog yazılımı olarak ortaya çıktığı için, blog alanında en iyisi diyebiliriz.  Sağlam bir blog veya blogu olan basit bir işletme sitesi istiyorsanız, WordPress.com bunu sizlere başarıyla sunacaktır. WordPress.com yapmanız gerekenleri açıklama konusunda oldukça iyi. Ancak yazılımın yapısı kafanızı biraz karıştırabilir. Biraz fazla özellik sunuyor. Ayrıca birçok özellik pahalı planlara dahil edilmiş.

Wix

Wix

Wix, Türkçe olarak da mevcuttur ve Google’ın arama istatistiklerine göre, Türkiye’de kendi web sitenizi kurmak için en popüler servislerden birisidir. Sitenin temel hali ücretsizdir, ancak ücretli bir pakete yükseltirseniz, çevrimiçi bir mağaza, müşterilerinizin sizden randevu alabileceği bir rezervasyon sistemi, web sitenizi ziyaret eden kişiler için bir sohbet servisi gibi birçok özellik elde edebilirsiniz. Wix, sadece temel bir web sitesi oluşturma veya uygun bir çevrimiçi mağaza gibi daha gelişmiş bir siteye ihtiyaç duyan kişiler için de iyi bir servistir. Herkes sadece birkaç dakika içinde çevrimiçi bir web sitesine sahip olabilir.

Jimdo

Jimdo

Jimdo, Türkiye’de de bazı kullanıcılara sahip olan bir Alman şirketidir. Web sitesi yapma programı Türkçe olmayıp, ancak dil olarak İngilizce veya Almanca’yı seçebilir ve bu şekilde kurulumu yapabilirsiniz. Adresinizdeki jimdo.com’dan kurtulmak ve reklamları kaldırmak isterseniz, elbette ücretli paketler mevcuttur. Jimdo’nun Android ve iOS için birer mobil uygulaması var. Metni düzenlemenize, yeni fotoğraflar eklemenize ve yeni blog gönderileri yazmanıza olanak tanır. Sadece telefonunuzla seyahat ediyorsanız ve deneyimlerinizi blogunuzda yazmak istiyorsanız denemeye değer.

Godaddy

GoDaddy

GoDaddy, Dünyanın en büyük alan adı kayıt kuruluşlarından biri olup, aynı zamanda yine Wix benzeri ücretsiz web sitesi kurabilmenizi sağlayan bir programdır. Sunduğu Türkçe dil desteği ile işlerinizi oldukça kolaylaştırıyor. 1997 yılından bu yana en iyi alan adı sağlayıcılarından birisidir. GoDaddy üzerinden ücretsiz bir site kurma için öncelikle, hesap oluşturup alan adınıza göre plan yapmalısınız. Ardından sitenizde kullanmak isteyeceğiniz tasarımlardan birini seçerek, site kurma yolunda ilerlemelisiniz. Hatta dilerseniz, GoDaddy üzerinden wordpress ürünlerine ve tasarımlarına da göz atıp beğenip, uygulayabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.